Εφιαλτικό ταξίδι στο Λίβερπουλ για τη Σίτι, και η πρόσφατη παράδοση (δυο νίκες) στο Γκούντισον Παρκ πήγε περίπατο... Η Εβερτον ήταν καταιγιστική, διέλυσε με 4-0 τους Πολίτες και ο Γκουαρδιόλα υπέστη τη βαρύτερή του ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος. Τραγική στα μετόπισθεν η Σίτι, σούπερ ο Μιραλάς με γκολ και ασίστ!

Η Εβερτον μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε την αντίπαλό της, ενώ φρόντισε να κλείσει τους διαδρόμους για την εστία της. Μάλιστα, στο 10' παρουσιάστηκε απειλητική, με τον Μιραλάς να σκοράρει, αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Η πρώτη φάση της Σίτι ήρθε δυο λεπτά αργότερα. Ο Στέρλινγκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μπέινς με απίθανο κόψιμο έσωσε την ομάδα του. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά και δε σφυριξε παράβαση. Ο ρυθμός έπεσε, η Σίτι είχε κατοχή 93% στο διάστημα 25'-30', όμως μόλις μια φορά απείλησε, αλλά ο Ρομπλς έπεσε ιδανικά στα πόδια του Σίλβα κι έσωσε. Η Εβερτον ήταν προσηλωμένη στα ανασταλτικά της καθήκοντα, ενώ όταν της δόθηκε η ευκαιρία εκμεταλλεύθηκε το λάθος της αντιπάλου. Ο Κλισί έκανε τη... γκάφα, ο Μιραλάς μοίρασε υπέροχα και Λουκάκου στο 34ο λεπτό πέτυχε το 1-0. Για ακόμα μια φορά φέτος η αργή άμυνα της Σίτι είχε τη χειρότερη αντίδραση που θα μπορούσε να φανταστεί ο Γκουαρδιόλα. Ηταν το ένατο γκολ στα οκτώ τελευταία εντός έδρας ματς στα οποία συμμετείχε (5 γκολ, 3 ασίστ). Η Μάντσεστερ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Αγουέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από σέντρα του Ντε Μπρόινε, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντέιβιτς έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Σανιά.

Εφιαλτικό ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Σίτι, αφού οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους φάση σκόραραν. Από πάσα του Μπάρκλεϊ, ο Μιραλάς με υπέροχο διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0. Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2013 (με Λίβερπουλ) έγινε εκτελεστής και δημιουργός. Μάλιστα, στα τέσσερα από τα επτά τελευταία ματς για την Premier League η Σίτι δέχεται γκολ στην πρώτη επαφή της αντιπάλου. Ο Πεπ προσπάθησε να απαντήσει με την είσοδο του Ιεανάτσο στο ματς, αλλά η Μάντσεστερ ήταν αδύναμη να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Τα Ζαχαρωτά ήταν άψογα στημένα και στο 79' έφτασαν σε ένα τρίτο γκολ. Εντυπωσιακή επέλαση του Ντέβις, η μπάλα έφτασε στον Μπάρκλεϊ, ο οποίος του μοίρασε ξανά και ο 18χρονος με άψογο πλασέ πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Premier League! Oι εκπλήξεις δε σταμάτησαν εκεί, αφού δίχτυα βρήκε και ο Λούκμαν στις καθυστερήσεις. Ναι, είναι ο παίκτης για τον οποίο η Εβερτον... ξηλώθηκε πριν λίγες ημέρες δίνοντας 13 εκατομμύρια ευρώ στην Τσάρλτον! Τέσσερα σουτ εντός εστίας για τους γηπεδούχους, ισάριθμα τέρματα δέχθηκε ο Κλαούντιο Μπράβο...

Πηγή: gazzetta.gr