Ο Ολυμπιακός ήταν μέλος της τετραμελούς εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωλίγκας όπου τόλμησαν οι ομάδες την αλλαγή. Προχώρησαν στο νέο σύστημα της Ευρωλίγκας και μέχρι στιγμής- εκ του αποτελέσματος-άπαντες νιώθουν δικαιωμένοι καθώς έχουμε για ένα συναρπαστικό προϊόν το οποίο είναι αυξημένο σε έσοδο αλλά και ποιότητα.

Στην Ελλάδα των μικρομάγαζων και του παλαιοπαραγοντισμού δεν τολμάνε για ριζική αλλαγή και φυσικά ευθύνη για την κατάντια του ελληνικού μπάσκετ και κατ΄ επέκταση του συνδέσμου (ΕΣΑΚΕ) έχουν όλοι. Όλοι αυτοί που δεν τόλμησαν την αλλαγή και ψήφισαν άμεσα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΕΣΑΚΕ…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ χτες πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση με κυρίαρχο θέμα το αν θα προχωρούσαν οι ομάδες σε εκλογές για την ανάδειξη νέο προέδρου μετά την παραίτηση Μιχάλη Μελή ο οποίος μάλιστα δεν παρέστη στο χτεσινό Δ.Σ. με τον Κολοσσό να μην εκπροσωπείται.

Ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. έριξε και πάλι στο τραπέζι την πρόταση για ριζική αλλαγή. Τί είπαν και πάλι οι «ερυθρόλευκοι»; Να προχωρήσουν σε προσωρινή λύση προέδρου (με τον Γαλατσόπουλο στον προεδρικό θώκο) ώστε να αλλάξει το απαρχαιωμένο καταστατικό (σ.σ. καταργώντας τον κανονισμό που θέλει τον κάθε υποψήφιο να έχει 5ετή θητεία ως παράγοντας σε ομάδα) και να πάνε μετέπειτα σε εκλογές προχωρώντας σε δραστική αλλαγή στο μπάσκετ.

Ο Γιώργος Σκινδήλιας μάλιστα τόνισε πως «πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τον ΕΣΑΚΕ ως μαγαζάκι του καθενός. Να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα και τώρα που είναι γόνιμο το έδαφος να τολμήσουμε την αλλαγή».

Την τόλμησαν; Όχι βέβαια… Ο Άρης συναίνεσε στην προσωρινή λύση του Γαλατσόπουλου, το ίδιο και τα Τρίκαλα, ενώ ο πρόεδρος της Δόξας Λευκάδας προς τιμήν του ο άνθρωπος είπε πως «εμείς του χρόνου όπως φαίνεται δεν θα είμαστε εδώ οπότε δεν θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση για άλλους». Οι περισσότερες ομάδες- συνένοχες της κατάστασης του Συνδέσμου, αποφάσισαν να πάνε άμεσα σε εκλογές (στις 28/03 θα διεξαχθούν) με τον ΠΑΟ να εμμένει και να επιμένει σε αυτές, όντας κατηγορηματικά αρνητικός στο να αλλάξει το καταστατικό.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος από την εκλογή του Μιχάλη Μελή έλεγε να σταματήσει ο παλαιοπαραγοντισμός και τα μικρομάγαζα, αλλά τώρα που ο Ολυμπιακός τολμάει την αλλαγή οι «πράσινοι» κρατάνε αιχμάλωτο το ελληνικό μπάσκετ.

Για να καταλάβετε και κάτι άλλο για το ποιος θέλει πραγματική αλλαγή και κάνει προτάσεις και ποιος με τα ψέματα συντηρεί το σύστημα επειδή βολεύει.

Ο Ολυμπιακός, αυτός που μην ξεχνάμε άνοιξε μια νέα τηλεοπτική αγορά, αυτή του OTE, τόνισε πως θα ταχθεί στο πλευρό όλων των ομάδων και θα συμπλεύσει μαζί τους για ένα κοινό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Θα μπορεί ο νέος πρόεδρος να πάει να διαπραγματευθεί ένα συμβόλαιο για την επόμενη τριετία λέγοντας στο κανάλι πως «μετά το 2019 θα έχουμε και τον Ολυμπιακό μέσα».

Του Παναθηναϊκού τελειώνει αυτό το καλοκαίρι. Γιατί να μην το κάνει κι αυτός; Το ίδιο και η ΑΕΚ. Συμφώνησαν οι «πράσινοι» αλλά δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Που ξέρουμε πως το καλοκαίρι δεν θα αλλάξουν πάλι ρότα, όπως κάνουν συνήθως; Και στον Μελή τα ίδια δεν έλεγαν και μετά πήγαν και μιλούσαν με τον ΟΤΕ;

Ο Ολυμπιακός δεσμεύτηκε, έκανε προτάσεις ριζικής αλλαγής, αυτός που άλλαξε την Ευρώπη τολμάει να αλλάξει και το ελληνικό μπάσκετ ωστόσο οι ομάδες θέλουν τα μικρομάγαζα. Είναι συνένοχες και να μην κλαίγονται για την κατάντια του ΕΣΑΚΕ. Όπως είπε άλλωστε και ο Άρης, αυτός που θα αναλάβει τώρα, αφού ήθελαν εκλογές άμεσα θα είναι… ήρωας, καθώς έχει μείζον θέματα να διαχειριστεί και να διαπραγματευθεί. Πάμε μεσούσης της σεζόν σε εκλογές και σε δύο χρόνια (Μάρτιος του 2019) πάλι τα ίδια θα έχουμε. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Και στον Παναθηναϊκό πανηγυρίζουν και από πάνω. Αυτά για να καταλαβαίνει ο κόσμος.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξηγήσει το σκεπτικό του βέβαια. Απλά αντιτίθεται στο κάθε τι. Ποιες οι προτάσεις του; Η στοιχειοθέτησή του «πάμε τώρα σε εκλογές»; Οι προτάσεις του για το καλό του αθλήματος; Ποια αλλαγή τολμάει;

Πηγή: Gavros.gr