Ένα παγκόσμιο ακαδημαϊκό event, μεγάλης απήχησης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, υπό την αιγίδα του Ολυμπιακού, έφτασε στο τέλος του. Το παγκόσμιο συνέδριο του Χάρβαρντ, με τίτλο «Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World» ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης», έκλεισε την Τετάρτη το απόγευμα τις εργασίες του, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Δύο εποικοδομητικές ημέρες, με πάρα πολλές και διαφορετικές συζητήσεις, επάνω σε καίρια θέματα του ποδοσφαίρου, σε σχέση πάντοτε με την ανθρωπότητα και τη βοήθεια που μπορεί να λάβει, από το λαοφιλέστερο των αθλημάτων, έφτασαν στο τέλος τους. Οι σύνεδροι δεν έκρυψαν την απόλυτη ικανοποίησή τους, για την εξέλιξη του συνεδρίου, για την πρόοδο, η οποία σημειώθηκε, αλλά και για τις βάσεις, οι οποίες μπήκαν, για τη διεξαγωγή του τρίτου παγκοσμίου συνεδρίου, τον Ιούνιο του 2018.

Στον επίλογο των ομιλιών, ο κ. Στίβεν Ορτέγα ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τον Ολυμπιακό, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για όλη τη βοήθεια, την οποία έλαβαν οι σύνεδροι αυτές τις τρεις ημέρες, κατά τις οποίες βρέθηκαν στη χώρα μας. Η ελληνική φιλοξενία «ξεδιπλώθηκε» μπροστά τους, με οικοδεσπότη τον Ολυμπιακό και άπαντες οι ακαδημαϊκοί, οι οποίοι συμμετείχαν, εξέφρασαν την χαρά τους, για την ευκαιρία που είχαν να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Στο τέλος των συνεδριών, οι ακαδημαϊκοί, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αλλά και όλοι οι ομιλητές, συνολικά, φόρεσαν φανέλες του Θρύλου και μαζί με τον Λεόνε, ο οποίος ήταν παρών, έβγαλαν αμέτρητες φωτογραφίες! Τα χαμόγελα ήταν η κύρια εικόνα που συναντούσε κανείς, σε όλα τα σημεία του V’ammos και κάπως έτσι, διαμορφώθηκε ο επίλογος του σπουδαίου αυτού ακαδημαϊκού event, το οποίο φιλοξένησε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός!