Διέλυσε τη Λίβερπουλ η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε με 5-0 τους «κόκκινους» με γκολ των Αγκουέρο, Ζέσους και Σανέ, εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο λόγω αποβολής του Μανέ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό, όταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πέρασε κάθετη μπαλιά στον Σέρχιο Αγουέρο, που δεν δυσκολεύτηκε στην πλάτη όλων να περάσει και τον Σιμόν Μινιολέ για το 1-0, γενόμενος έτσι ο καλύτερος μη Ευρωπαίος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο 37' ο Έντερσον βρέθηκε για πάρα πολλή ώρα στο έδαφος εξαιτίας χτυπήματος του Μανέ με τις τάπες στο σαγόνι, σε μια απόφαση που ξεκίνησε συζητήσεις, αλλά εν τέλει ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη. Στο έκτο από τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έκανε το 2-0.

Στο 53’ και ενώ είχε ακυρωθεί και δικό του τέρμα για οφσάιντ, ο Αγουέρο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σιμόν Μινιολέ αλλά προτίμησε να σπάσει αριστερά του στον Ζεσούς, που έκανε πανεύκολα το 3-0.

Στο 77' ο Σανέ μετά από ωραίο 1-2 με τον Μεντί έκανε το 4-0, ενώ ο Γερμανός διεθνής έβαλε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις γράφοντας το τελικό 5-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον (45' Μπράβο), Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι (71' Μανγκαλά), Μεντί, Νταντίλο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούινε, Σίβα, Αγουέρο, Ζεσούς (57' Σανέ)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κλάβαν, Μορένο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (58' Μίλνερ), Τσαν, Μανέ, Σαλάχ (46' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (67' Σολάνκε)