Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, μικρής έντασης και δυναμικής, σημειώθηκαν στη Νότια Κορέα για τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα, καθώς αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, υπό την ηγεσία του τραγουδιστή Χιον-Σονγκ Γουόλ, επισκέφθηκε τη Σεούλ και τους χώρους των Αγώνων.

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας παρενέβη όταν μια ομάδα διαδηλωτών έκαψε μια εικόνα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στα σκαλιά του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Σεούλ. Όπως είναι γνωστό, η ΔΟΕ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η Βόρεια Κορέα θα συμμετάσχει με 22 αθλητές στους Χειμερινούς Αγώνες.

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, η πλειοψηφία των Νοτιοκορεατών καλωσορίζει τη Βόρεια Κορέα στους Αγώνες και αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ελπίζουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω διπλωματικές συζητήσεις.

Μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά δρώμενα, σχεδιάζονται γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χιόν, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής καλλιτέχνης στο Βορρά, χαμογέλασε και μίλησε στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν για να τον χαιρετήσουν καθώς έφθασε σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό της Πγιοντσάνγκ. «Βλέποντας τους πολίτες που μας καλωσορίζουν, αισθάνομαι ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις εκδηλώσεις», ανέφερε ο Χιόν.