Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Οργάνου της διοργανώτριας αρχής της Σούπερ Λιγκ σχετικά με τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά διά των δικηγόρων του ζήτησε αναβολή της υπόθεσης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά τόνισε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί την παρουσία του διαιτητή του ντέρμπι Γιώργου Κομίνη. Διαφώνησε η ΑΕΚ, η οποία ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία, κάτι που τελικά έγινε, οπότε οι τοποθετήσεις συνεχίζονται.

Το πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο κάλεσε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον Λούμπος Μίχελ σε απολογία με το ίδιο άρθρο που κλήθηκε και ο Σαββίδης, δηλαδή το άρθρο 19 περί απειλών, με βάση το οποίο ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με βαριές ποινές.

Πλέον, ο Δικέφαλος του Βορρά κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών φέτος και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα και το παιχνίδι θα κατακυρωθεί στην ΑΕΚ, ενώ θα υπάρξει και πρόστιμο. Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ απειλούνται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο από 3 έως 5 χρόνια.

Όσον αφορά τις κλήσεις των παραγόντων της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινδυνεύει με ποινές που περιλαμβάνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, ακόμα και υποβιβασμό, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος.