Ακόμη μία διάκριση για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος βρίσκεται στην 2η καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αν όχι τον κορυφαίο παίκτη στην Ευρώπη και αυτό το αποδεικνύει συνεχώς.

Τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση είχε 14 μέσο όρο πόντων, μοιράζοντας και 5.6 ασίστ ανά παιχνίδι, αριθμοί αν μη τι άλλο πολύ καλοί.

Μαζί με τον Σπανούλη στην 2η κορυφαία πεντάδας βρίσκονται οι Σβεντ, Ροντρίγκεθ, Γιανκούνας και Πάνγκος.

Να σημειωθεί ότι ο Σπανούλης κατάφερε φέτος να αναδειχθεί στην κορυφή στον πίνακα των πασέρ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, κάτι το οποίο σημείωσε και η διοργανώτρια αρχή στο παρακάτω βίντεο.

πηγή:to10.gr 

Ακόμα ένα ρεκόρ για τον αρχηγό του Ολυμπιακού… Όπως τονίζει και η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ «στη ρουτίνα της επίτευξης ρεκόρ επέστρεψε ο Βασίλης Σπανούλης». Ο ηγέτης του Θρύλου, στο παιχνίδι στη γενέτειρά του τη Λάρισα απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο, έφτασε στα 600 εύστοχα τρίποντα στην καριέρα του στο πρωτάθλημα και έτσι έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία της Basket League που έφτασε το συγκεκριμένο όριο ενώ μπήκε και στην πρώτη 10άδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχοντας 1/4 τρίποντα στο ματς της Λάρισας έφτασε τα 600 εύστοχα κάτι που στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) έχουν καταφέρει μόνο άλλοι τρεις παίκτες.

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάστηκε 1.783 τρίποντα για να συμπληρώσει τα 600 εύστοχα, όπου σημαίνει ότι σουτάρει στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα με 33,65%.

Παράλληλα ο Σπανούλης, έχοντας 3/6 δίποντα, έφτασε τα 1.029 εύστοχα σουτ δύο πόντων και με αυτά ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή (1.027) για να μπει στην πρώτη 10άδα της Basket League.