Με ισόβιο αποκλεισμό από το γήπεδο της Τότεναμ τιμωρήθηκε ο οπαδός της λονδρέζικης ομάδας, που πέταξε την μπανανόφλουδα στον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, στο ντέρμπι με την Αρσεναλ. Οι κάμερες του γηπέδου τον εντόπισαν και συνελήφθη για τη ρατσιστική συμπεριφορά του και η

διοίκηση της Τότεναμ έχει ανακοινώσει ότι δεν τον θέλει στις εξέδρες του γηπέδου της και γι' αυτό προχώρησε σε δια βίου απαγόρευση εισόδου του, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή αποκλεισμού, για τέσσερα χρόνια, κι από όλα τα γήπεδα της Βρετανίας.

Ο οπαδός της Τότεναμ που ήταν πρωταγωνιστής στο απαράδεκτο αυτό περιστατικό είναι 57χρονος Κύπριος και ονομάζεται Αβέρωφ Παντελή. Του επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα επ' αόριστον και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα ορκίστηκε στη ζωή των παιδιών του ότι δεν είναι ρατσιστής.

Το θέμα έφθασε στις δικαστικές αίθουσες και του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από κάθε γήπεδο της χώρας για τέσσερα χρόνια, καθώς τα κίνητρά του θεωρήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ρατσιστικά. «Ηταν μια στοχευμένη πράξη προς μαύρο παίκτη, μια ξεκάθαρη ρατσιστική επίθεση», αποφάνθηκε ο δικαστής, Μέρβιν Μέιντελ.

Η δικηγόρος του 57χρονου Κύπριου υποστήριξε ότι ο πελάτης της, δεν ήταν εκείνος που έφερε την μπανάνα στις εξέδρες του γηπέδου και πως δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Υποστήριξε ακόμη ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί απειλές μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος. Να σημειωθεί πως, εκτός από τον τετραετή αποκλεισμό από όλα τα βρετανικά γήπεδα, στον Παντελή επιβλήθηκε και πρόστιμο 500 λιρών αλλά και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα ύψους 135 λιρών.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι Κύπριος και 100% δεν είμαι ρατσιστής. Ορκίζομαι στη ζωή των παιδιών μου ότι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Απολογούμαι αν προσέβαλα τον οποιονδήποτε από τις δύο ομάδες, ειδικά στην Τότεναμ. Ήταν τρελό αυτό που έκανα και δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν με τον οποιονδήποτε τρόπο», απολογήθηκε ο Παντελή, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο.