«Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Μια φράση που ακούγεται μετά το 1981 και την ανείπωτη τραγωδία της Θύρας 7. Όταν 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους στη Θύρα 7 του «Γ. Καραϊσκάκης», το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 1981. Τόσο άδικα, τόσο πρόωρα. Το μεσημέρι του Σαββάτου, 38 χρόνια μετά το τραγικό αυτό δυστύχημα, τα μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού απότισαν φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων, στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε στο Καραϊσκάκης.

Μια δύσκολη ημέρα, μια ημέρα θλίψης και πένθους όπως είναι όλες οι ημέρες μετά το 1981 και μετά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Μιχάλης Κουντούρης, ο Γιάννης Μώραλης, οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, αρκετές ομάδες του Ερασιτέχνη, από τις Ακαδημίες και πάρα πολύς κόσμος ήταν εκεί για να τιμήσει τη μνήμη των 21 παιδιών.

Με τις οικογένειές τους να ζητούν ένα πράγμα. Με δεδομένο ότι αύριο είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ζήτησαν να νικήσει η ομάδα ποδοσφαίρου στην Τούμπα, να βάλει δυο και τρία γκολ για τα παιδιά που έφυγαν νωρίς και να τους δώσουν χαρά εκεί ψηλά που βρίσκονται, στη Θύρα 7 των Ουρανών...

=

Πηγή:gavros.gr