Ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα στο χώρο της συγχρονισμένης/καλλιτεχνικής κολύμβησης σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικών Ομάδων πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης το τριήμερο 5-7 Απριλίου. Πρόκειται για το διεθνές μίτινγκ "HELLAS BEETLES CUP", το οποίο διοργάνωσε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι ενταγμένο στη σειρά World Series του Παγκοσμίου κυπέλλου της FINA. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή καθώς έλαβαν συνολικά μέρος 219 αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες του εξωτερικού (Βουλγαρία, Καναδάς, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία, Σλοβακία, Ουκρανία) και από 11 ελληνικά σωματεία. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στις εξέδρες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης, όπου παρακολούθησε ένα θέαμα υψηλού επιπέδου σε μια εντυπωσιακή και άρτια από όλες τις απόψεις διοργάνωση.

Εξαιρετική η παρουσία για την Ελλάδα. Η ανανεωμένη Εθνική μας Ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και η σοβαρή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται από το προπονητικό team και όλο το επιτελείο που στελεχώνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποδίδει καρπούς. Κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (134) κατακτώντας το κύπελλο της διοργάνωσης, με δεύτερο τον Καναδά (122) και Τρίτη την Ουκρανία (96). Αναλυτικότερα, κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του ελεύθερου κόμπο και χάλκινο μετάλλιο στο Highlight. Η πρωταθλήτριά μας Ευαγγελία Πλατανιώτη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο τεχνικό Solo.

Σε επίπεδο συλλόγων ξεχώρισαν οι ομάδες των ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (4 χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο), Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (2 χρυσά και 1 χάλκινο) και Ναυτικού Ομίλου Βόλου (2 ασημένια και ένα χάλκινο). Όσον αφορά το ιστορικό σωματείο της Βουλιαγμένης η ομάδα των νοτίων προαστίων ανέβηκε δύο φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με το ντουέτο των Αλζιγκούζη Μαρία και Παπανδρέου Ελένη να κατακτά δύο χρυσά μετάλλια, ένα στο τεχνικό και ένα στο ελεύθερο ντουέτο., ενώ σπουδαία εμφάνιση και για τις υπόλοιπες αθλήτριες του Ν.Ο.Β., οι οποίες πραγματοποιώντας ένα υψηλού επιπέδου τεχνικά και καλλιτεχνικά πρόγραμμα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό.