Μια από εκείνες τις βραδιές που είναι ευλογημένες να ζουν για πάντα στη μνήμη! Κομμάτι της Ιστορίας του ίδιου του αθλήματος. Ασύλληπτο, αδύνατο αυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης (07/05) στο Άνφιλντ. Όταν η Λίβερπουλ με την πλάτη στον τοίχο, αναζήτησε ένα θαύμα. Και οι παίκτες του Κλοπ το έκαναν υλοποίησαν. Παρά το βαρύ 3-0 του πρώτου ημιτελικού στη Βαρκελώνη, οι Reds με συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στους Καταλανούς, επικράτησαν με 4-0 και πήραν μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Τα πάντα είναι δυνατά, όταν μπορείς να πιστέψεις. Τα πάντα είναι δυνατά όταν στο DNA σου είναι οι ανατροπές. Οι στιγμές που η λογική γονατίζει και παραδίδεται στη θέληση. Στο Άνφιλντ, εκεί που οι χιλιάδες φίλοι της Λίβερπουλ της φώναζαν και της φωνάζουν, πάντοτε ότι ΠΟΤΕ δεν θα περπατήσει μόνη της, γράφτηκε Ιστορία. Κι ας έλειπαν οι Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο. Κι ας αποχώρησε τραυματίας ο Ρόμπερτσον.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι το πιστεύουν. Από το πρώτο λεπτό. Ο τρόπος που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο τρόπος που πήγαιναν σε κάθε προσωπική μονομαχία, ο τρόπος που γυάλιζε το μάτι τους.

 

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84′ Γκόμες)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75′ Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81′ Μάλκομ), Κουτίνιο (59′ Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Πηγή άρθρου: to10.gr