Τον… «εγκλωβισμό» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του υπουργού Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην πολιτική των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την «νέα» δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας, με την κολοβή και ημιθανή «ανάπτυξη» των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), επιχείρησε ευθέως ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε δημόσιες μονάδες Υγείας της Θεσσαλονίκης!

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις ΤΟΜΥ, ο Ανδρέας Ξανθός ισχυρίσθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι ΤΟΜΥ… δεν μπορούν να κλείσουν ή να μεταλλαχθούν, γιατί – συνέχισε ο ίδιος - είναι στους εθνικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους, οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και τους θεσμούς στον τομέα της Υγείας!

Η πραγματικότητα είναι ότι η εν λόγω συμφωνία, την οποία επικαλείται ο Ανδρέας Ξανθός δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την ένταξη των ΤΟΜΥ σε ένα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, το οποίο, μάλιστα, λήγει στο τέλος του 2021, χωρίς ούτε ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός να έχει ξεκαθαρίσει ποτέ τι πρόκειται να συμβεί μετά το πέρας του ΕΣΠΑ για τις ΤΟΜΥ.

Επίσης, ο Ανδρέας Ξανθός «ξεχνά» ηθελημένα ότι η εν λόγω συμφωνία, την οποία επικαλείται, προέβλεπε την ανάπτυξη 239 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα και όχι την ανάπτυξη μόλις 125 ΤΟΜΥ, αριθμό τον οποίον μόλις και μετά βίας και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση κατόρθωσε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φθάσει…