Λίγες ώρες έχουν μείνει από την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες των πιο κρίσιμων ευρωεκλογών της Μεταπολίτευσης. Επειτα από τεσσεράμισι χρόνια, οι Ελληνες πολίτες θα αναμετρηθούν με το μέλλον τους. Θα κληθούν, από τη μια, να επιλέξουν τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και, από την άλλη, να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο. Εκ των πραγμάτων, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής αποκτά ξεχωριστή σημασία. Μέσα από την κορυφαία γιορτή της Δημοκρατίας, καλούμαστε να κάνουμε μια εθνική επιλογή. Να πούμε «ώς εδώ» σε μια επικίνδυνη κυβερνητική ομάδα, που αμφισβητεί βασικές αρχές του πολιτεύματος, όπως είναι η ανεξαρτησία των θεσμών, η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και πολλά άλλα. Με ρωτούν «τι λένε οι δημοσκοπήσεις». Απολύτως τίποτα, είναι η απάντηση. Πλέον, δεν έχει καμία αξία τι λένε οι δημοσκόποι, αλλά τι θα επιλέξουν οι πολίτες.

Όλοι εμείς, που ζήσαμε στο πετσί μας την κοροϊδία, τον κυνισμό, τον ρεβανσισμό, τη μισαλλοδοξία, το ψέμα, τον Πολάκη, τον Καμμένο, τον Πετσίτη, τον Παππά... Τώρα είναι η δικιά μας ώρα να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μας, μα κυρίως αυτό που αξίζει σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Ή συνεχίζουμε το πιο επικίνδυνο ταξίδι με τον κ. Τσίπρα στο πηδάλιο ή αλλάζουμε ρότα ως χώρα, δίνοντας το τιμόνι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οφείλουμε να δώσουμε καθαρή εντολή το βράδυ της εκλογής, αποδοκιμάζοντας τον μεγαλύτερο «δημαγωγό» που πέρασε από την πολιτική σκηνή. Αποτελεί υποχρέωσή μας να τελειώνουμε με τον άνθρωπο που ξεπούλησε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Όσες φορές οι πολίτες κλήθηκαν να αναμετρηθούν με την ιστορική συνέχεια του τόπου μας, έπραξαν αυτό που έπρεπε. Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή το βράδυ θα σχηματιστεί ένας τεράστιος εθνικός χείμαρρος, που θα παρασύρει με δύναμη τους αθλίους του Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας τελειώνει πολιτικά, όσο κι αν δεν θέλει να το πιστέψει. Και ρισκάρω μια εκτίμηση αδιαφορώντας για τις αναλύσεις και τις δημοσκοπήσεις.

Το μεθαυριανό εκλογικό αποτέλεσμα θα ξεπεράσει κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη. Και αυτό γιατί οι λαοί δεν αυτοκτονούν. Δεν ξέρω πώς θα δικαιολογήσει την επερχόμενη συντριβή του ο νεκροθάφτης της Αριστεράς, κ. Τσίπρας, ωστόσο ας του πει κάποιος ότι όλα κάποια στιγμή τελειώνουν. Στις Δημοκρατίες, άλλωστε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως είχε πει ο Παύλος Μπακογιάννης. Για να εξέλθουμε του αδιεξόδου όπου μας οδήγησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οφείλουμε να δώσουμε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και για να συμβεί αυτό, δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος.