papaggelopoulos-filippakis-55

Ο Φιλιππάκης «έκαψε» τον Παπαγγελόπουλο

Με διαδικασίες express η Βουλή αναμένεται να γράψει τον επίλογο της θλιβερής ιστορίας του παραδικαστικού κυκλώματος που έδρασε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συγκλονιστικά και οδηγούν με βεβαιότητα στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους συνεργούς του.

Στις αρχές της εβδομάδας όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η στήλη κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για επέκταση του κατηγορητηρίου, η οποία στηρίζεται εν πολλοίς στις καταθέσεις των εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργίας Τσατάνη και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Από το κείμενο της πρότασης προκύπτει ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο ήταν όσα αποκάλυψε με την κατάθεσή του ο κ. Μιωνής και σχετίζονται με την ύπαρξη ενός συμφωνητικού, με το οποίο δινόταν τέλος στην αντιδικία που είχε ο επιχειρηματίας με τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Ιωάννη Φιλιππάκη. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, αφού στην όλη διαπραγμάτευση ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του τότε υπουργού και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, φέρεται να ζήτησε για λογαριασμό του κ. Φιλιππάκη και ένα ποσό ως αποζημίωση για τα έξοδα που είχε κάνει.

Εκτός από τη συγκεκριμένη υπόθεση, από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» προκύπτει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «χρησιμοποιούσε» τακτικά το εν λόγω έντυπο, είτε για να στείλει μήνυμα είτε για να ασκήσει πίεση προς εισαγγελικούς και δικαστικούς αξιωματούχους. Τα δημοσιεύματα που υπάρχουν είναι πάρα πολλά και το περιεχόμενό τους τέτοιο που αναμένεται να βάλει σε μεγάλη περιπέτεια τον κ. Φιλιππάκη. Μάλιστα, πλέον θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι η Προανακριτική θα αποστείλει κλήση τόσο στον εκδότη της «Δημοκρατίας» όσο και στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου, οι οποίοι επίσης διατηρούσαν στενές σχέσεις με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Η κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης βάζει στο κάδρο, εκ των πραγμάτων, και τους τρεις στενούς συνομιλητές και φίλους του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα από όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη παρέα εμφανίζεται και σε πολλές ακόμη υποθέσεις, άσχετες με αυτήν του κ. Μιωνή. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας» αποτελούν κατά κάποιον τρόπο τον «οδικό χάρτη» για τους δικαστές που θα κληθούν να αποφασίσουν για την ύπαρξη ή μη παραδικαστικού κυκλώματος. Πάντως, η μαρτυρία πρώην υπουργού, σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία δημοσιογράφου, τον πίεζε να δώσει λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη, αν θέλει να αθωωθεί, αναμένεται να δώσει νέες διαστάσεις συνολικά στην υπόθεση.

Τη σχετική «διαπραγμάτευση» διαδέχθηκε δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», το οποίο αποκάλυπτε εισβολή αστυνομικών σε σπίτι πρώην υπουργού, είδηση που διαψεύστηκε σε χρόνορεκόρ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όλα αυτά και άλλα πολλά δείχνουν πώς λειτουργούσε η ομάδα υπό τον κ. Παπαγγελόπουλο, κάτι που θα διερευνήσει σε όλες του τις πτυχές μετά τη Βουλή και το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα αποφασίσει και για την παραπομπή ή μη του τέως υπουργού και της παρέας του στο Ειδικό Δικαστήριο.