Η στήριξη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, αναμένεται να είναι το «κυρίως πιάτο» στο μενού του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν πρόκειται να αδειάσει τον συνεργάτη του, αλλά απεναντίας θα στηρίξει και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό τον υπουργό του.
Πέραν τούτου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αφού γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και υπάρξουν οι σχετικές παραδοχές, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει το γεγονός ότι από τις εξελίξεις δικαιώνεται η κυβέρνηση που αποφάσισε να δημιουργήσει ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο για την Πολιτική Προστασία.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η κλιματική αλλαγή επιτάσσει στις κυβερνήσεις να σχεδιάσουν και να συγκροτήσουν μηχανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα.

Κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δυο είναι αυτά που πρέπει να περιμένουμε. Το πρώτο αφορά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο Στυλιανίδη και το δεύτερο την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιμείνει στην επιλογή του για ένα ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την Πολιτική Προστασία.