Εντύπωση και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτή ήταν η αρχική πληροφορία. Η στήλη, όμως, σήμερα αποκαλύπτει μια σειρά από γεγονότα ικανά να δημιουργήσουν τεράστιο πολιτικοοικονομικό ζήτημα. Συγκεκριμένα, και με βάση όσα κυκλοφορούν στα εισαγγελικά γραφεία, μετά από παραγγελία της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα, που, εκτός των άλλων, διερευνούσε τις πιθανές ευθύνες (σ.σ. ακόμη και την ολιγωρία) των οικονομικών εισαγγελέων σε σχέση με ένα παλιότερο πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα, που φαίνεται ότι διά μαγείας είχε ξεχαστεί στα εισαγγελικά συρτάρια. Τα σχετικά στοιχεία αφορούσαν το 2012 και μια καμπάνια για τον καρκίνο. Και ενώ είχε ολοκληρωθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο επέρριπτε ευθύνες εκτός των άλλων και στη σύζυγο του σημερινού κεντρικού τραπεζίτη, τελικώς η υπόθεση δεν προχώρησε.

Η έρευνα που ξεκίνησε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου εξετάζει εκτός των άλλων και κάποιες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες από τον φάκελο που είχε φτάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς «πέταξε» ένα χαρτί που αφορούσε την εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα. Μάλιστα, το θέμα αποκτά νέες διαστάσεις, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι την επίμαχη περίοδο πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, που είχε διενεργήσει την έρευνα, ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Εκείνο που θα εξεταστεί είναι αν οι αρμόδιες υπηρεσίες έπραξαν αυτά που προβλέπει ο νόμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τις επόμενες μέρες θα ζητηθούν εξηγήσεις και πληροφορίες σχετικά με την έρευνα από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρεώνουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία και την ολιγωρία, αλλά και την απώλεια των επίμαχων εγγράφων. Η αλήθεια είναι ότι, εκτός από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, η όλη ιστορία έχει αποκτήσει και πολιτική διάσταση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δείχνει άμεσο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ιστορίας. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκτιμούν ότι, εκτός των άλλων, ενδέχεται να υπάρξει εμπλοκή ακόμη και στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Από κει και πέρα, με ενδιαφέρον εξετάζεται και η πληροφορία που θέλει τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να καταγγέλλει ότι ο βασικός λόγος που τον οδήγησε εκτός κυβέρνησης είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν δέχθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση που αφορούσε τις δουλειές που είχε κάνει με το υπουργείο Υγείας η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.