Η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν.Δένδια κατά της Γερμανίας είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Και είναι δικαιολογημένη υπό την οπτική του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας και όχι επειδή ως Έλληνες πρέπει να δικαιολογήσουμε την αντίδρασή του. Η συμφωνία με συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας είναι σαφές μήνυμα ότι η Τουρκία είναι διεθνής ταραξίας.

Όμως η Γερμανία, αντιδρά. Λόγω της οικονομικής -ακόμη – ισχύος της καθοδηγεί την Ευρώπη αλλά συγχρόνως αλλοιώνει το αίσθημα δικαίου το οποίο οι ιδρυτές της σημερινής Ενωμένης Ευρώπης είχαν αναγάγει σε υψίστη αρχή και αξία στην υποτιθέμενη ομοσπονδιοποίηση της Γηραιάς Ηπείρου. Και, έτσι η Γερμανία δεν θέλει κυρώσεις σε βάρος του παραδοσιακού της πελάτη. Της Τουρκίας.Και βάζει το χρήμα υπεράνω αξιών, ακυρώνοντας συγχρόνως την έννοια της αλληλεγγύης που είναι η άλλη αρχή της ΕΕ.

Όσο όμως πρέπει να δικαιολογήσουμε την αντίδραση του υπουργού μας των Εξωτερικών άλλο τόσο δεν πρέπει να μας παραξενεύει η στάση του Βερολίνου. Διότι οι Γερμανοίο ΄’εχουν εξελιχθεί στοςυ σύγχρονους απατεώνες της Ευρώπης. Και τους καταφερτζήδες επειδή οι Ευρωπαίοι κακώς αισθάνονται ενοχές επειδή νίκησαν τον Ναζισμό αλλά και επειδή μετά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο επεβάλαν τέτοιας εξοντωτικές κυρώσεις στην ηττημένη Γερμανία που λόγω εξαθλίωσής της οδηγήθηκε τελικώς στην δαιμονική ανάδειξη του Ναζισμού.

Ας θυμηθούμε μερικές αλήθειες που επιβεβαιώνουν το τί κουμάσια είναι οι Γερμανοί:

1. Η Γερμανία μέχρι το 1999, που ψηφίστηκε ο σχετικός απαγορευτικός Νόμος, διευκόλυνε τα λαδώματα –παγκοσμίως- προκειμένου να λαμβάνουν δουλειές στο εξωτερικό γερμανικές επιχειρήσεις.

2. Περιοδική Έκθεση του ΟΟΣΑ στο πρόσφατο παρελθόν που αναφερόταν στις διεθνείς περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και που βασίστηκε σε εκτιμήσεις του αρμόδιου ερευνητικού τμήματος της Γερμανικής Αστυνομίας είχε αποκαλύψει ότι πενήντα με εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ(!) ξεπλένονται κάθε χρόνο στην Γερμανία, Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η Ντόϋτσε Βέλλε, σε παλαιότερη εκπομπή της, είχε σχολιάσει ότι «η Γερμανία είναι ο ασφαλής παράδεισος για ξέπλυμα παρανόμου χρήματος»!!

Την απίθανη αυτή πραγματικότητα η οποία είναι άριστα καμουφλαρτισμένη από τους Γερμανούς επιβεβαιώνουν και άλλα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, έχοντας στον χώρο των διεθνών πλυντηρίων χρήματος, ζηλευτές επιδόσεις!

1. Η Γερμανία ανασυγκροτήθηκε μετά τον καταστροφικό πόλεμο που η ίδια προκάλεσε με τεράστια ποσά από την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Η Γερμανία πήρε ευρωπαϊκά χρήματα –δηλαδή με αναλογική συνεισφορά όλων των χωρών- για να αντιμετωπίσει το κόστος της συνένωσης των δύο Γερμανιών. Το κόστος αυτό υπέρογκο, άφησε μεγάλο άνοιγμα στα δημοσιονομικά της Γερμανίας και έλλειμμα το οποίο καλύφτηκε με αλχημείες σαν κι αυτές που οι Γερμανοί κατηγορούν την Ελλάδα ότι έκανε για να μπει στην ΟΝΕ

2. Η Γερμανία το 2008 είχε δημόσιο χρέος 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ορισμένα δε κρατίδια έχουν χρέος μεγαλύτερο από το ελληνικό. Γιατί θεωρούν λοιπόν ότι εμείς δεν μπορούμε να το εξοφλήσουμε και ότι το υπέρογκο δικό τους μπορούν;

3. Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα πέραν των πολεμικών αποζημιώσεων -κοστολογημένων από τους Συμμάχους- το δάνειο που πήρε ετσιθελικά, ως χώρα κατοχής, από την Ελλάδα. Για τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις αυτές της Γερμανίας έχει γράψει βιβλία και σειρά άρθρων ο αείμνηστος καθηγητής των Οικονομικών Άγγελος Αγγελόπουλος.

4. Η Γερμανία έχει λάβει πολλά λεφτά πίσω από την Ελλάδα είτε μέσω εισαγωγών γερμανικών προϊόντων είτε μέσω της προμήθειας του 40% των ελληνικών εξοπλισμών και συμμετοχής στην κατασκευή σχεδόν ολοκλήρου του οδικού δικτύου μας.