Aποτυχών πρώην πολιτικός αρχηγός (πλεονασμός βεβαίως, διότι, για να έχει αποτύχει, πρώην θα είναι), όχι γιατί δεν είχε πώς να περάσει την ώρα του, αλλά για να αναδείξει τις πολιτικές του επιτυχίες «όταν ήταν εν τη βασιλεία του» έκανε και αυτός ένα ίδρυμα. Προσωπικώς δεν μπορώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να παρουσιάσει το ίδρυμα αυτό, δεδομένων των αποτυχιών του ιδρυτή του. Λόγου χάρη, το Ίδρυμα Απόρων Κορασίδων, που υπήρχε παλιά και δεν ξέρω αν λειτουργεί σήμερα, ασφαλώς θα είχε μεγαλύτερη χρησιμότητα. Εκτός και αν το νέο πολιτικό ίδρυμα βασίστηκε στο αντικείμενο του Ιδρύματος Απόρων Κορασίδων. Οπότε, επειδή επί τη αποχωρήσει του πρώην πολιτικού αρχηγού και πρωθυπουργού βρέθηκαν διάφορα «πολιτικά ορφανά» στον δρόμο, ίσως το αντικείμενο του ιδρύματος να είναι να περιθάλπει και να παρηγορεί τα πολιτικά αυτά ορφανά, με ψυχολογική μάλιστα υποστήριξη, διότι δεν είναι και λίγο πράγμα να βρεθείς από δήμαρχος κλητήρας. Αν και τη μεγαλύτερη ψυχολογική υποστήριξη την έχει ανάγκη ο αρχηγός, διότι εκ της θέσεώς του ήταν σε υψηλότερα πατώματα από τα ορφανά του και, επομένως, ο γδούπος από την πτώση ήταν και πιο ηχηρός.

Διαβλέποντας κάποιες δυσκολίες στη λειτουργία του ιδρύματος, κυρίως τι είδους εκδηλώσεις θα διοργανώνει -πριν δηλαδή αρχίσει να γράφει ιστορία με τα ντοκουμέντα του ιδρυτή-, έχω κάποιες ιδέες να προτείνω. Το ίδρυμα έχει, βεβαίως, πολιτική χροιά. Πολιτική χροιά όμως έχει πάρει πλέον, όπως διαπιστώσαμε, και η Eurovision.

Επομένως, επειδή διαθέτει το ίδρυμα, λόγω του ιδρυτή του, πολιτική εμπειρία, θα μπορούσε να αναλαμβάνει τη διοργάνωση του μουσικού αυτού διαγωνισμού, ώστε να αποφεύγονται τα παρατράγουδα όπως αυτά που συνέβησαν.

Άλλωστε, επειδή σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν το αριστερό αυτό ίδρυμα και τη δράση του, μέσω της Eurovision θα έχει την ευκαιρία να γίνει γνωστό όχι μόνον στα καθ’ ημάς αλλά και πανευρωπαϊκά, ώστε να μη στερηθεί τις διεθνείς επαφές του ο ιδρυτής, καθότι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται».

Αρκεί που τον έχουν ξεχάσει τον πρώην στο εσωτερικό, πάει πολύ να τον ξεχάσουν και στο εξωτερικό, όπου ως γνωστόν είχε διαπρέψει. Αρκεί βεβαίως να ακολουθήσει τη συμβουλή μου. Διότι εξ όσων διαβάζω και πληροφορούμαι το ίδρυμα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε πρώτη φάση και λόγω επικαιρότητας σε αμιγώς πολιτικό ζήτημα, όπως είναι μία συμφωνία που είχε υπογράψει ο πρώην με γειτονική μας χώρα που σήμερα κάνει νερά.

Υπάρχει βεβαίως ο εξής κίνδυνος: να συνετίσουν τη γείτονα χώρα με τις πρωτοβουλίες τους το ίδρυμα και ο ιδρυτής του. Να ενθουσιαστούν οι γείτονες με την αποτελεσματικότητά του και να επιμείνουν να διοργανώνει αντί για τη Eurovision κανέναν σκοπιανό μουσικό διαγωνισμό.