Και ενώ περιμένουμε, σήμερα θαρρώ, νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα κρυμμένα μυστικά στην Αμφίπολη και ο καθένας μας ζει στους στεναγμούς του δικού του μικρόκοσμου, τα τελευταία στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ένα στα 30 παιδιά είναι άστεγο στις Ηνωμένες Πολιτείες (2.500.000 παιδιά δηλαδή) και 36.000.000 είναι δούλοι σε σύνολο 167 χωρών. Αναγνωστάρια μου, την αλήθεια θα τη γράψω και ξέρω ότι μέσα σας, ό,τι και να ψηφίσατε ή θα ψηφίσετε, μια «γλύκα» θ’ αγγίξει την καρδιά σας για τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι τρομερό τελικά τι χουνέρι μπορεί να σου στήσει ένας άνθρωπος στη ζωή. Εκεί που ο πρωθυπουργός είχε τον άσο στο μανίκι (καλέ, τις 100 δόσεις εννοώ), του τον έκανε ο Χαρδούβελης χαρτοπόλεμο... Σας ορκίζομαι ότι συμπόνεσα την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, όταν έπρεπε να μαζέψει τ’ αμάζευτα, λέγοντας ότι, όταν υπάρχει έλλειψη χρόνου και πιέζουν οι προθεσμίες, μπορεί να γίνονται και μερικά λάθη (επικοινωνιακά). Μεταξύ μας, τώρα, και μην αρχίσετε να το κοινοποιείτε, έχω μια διαστροφική ιδέα. Ηθελα να βάλω δίπλα-δίπλα σε ένα πανελάκι, να σχολιάζουν την επικαιρότητα, τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Κώστα Φραγκολιά. Ο Φραγκολιάς, που εμφανίζεται στο πάνελ της Σταματίνας Τσιμτσιλή, στο «επικοινωνιακό» το «έχει», όπως και ο Γκίκας ένα πράγμα.

Η κριτική του Κώστα

 


Και επειδή ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό που σας ανέφερα παραπάνω δεν εξαντλείται εύκολα, συνεχίζω το σκεπτικό μου. Αν κάνεις ζαπ στην πρωινή τηλεόραση για να ξεφύγεις από τη «ρουκέτα» κάποιου «Χαρδούβελη» (γιατί δεν είναι ένας... Αυτή η κατηγορία ανθρώπων, που περιφέρονται γύρω από τον Σαμαρά, αναπαράγεται ασταμάτητα), θα συντριβείς πάνω στην ανελέητη κριτική του Κώστα Φραγκολιά. Οσο αυτό το αγόρι δεν μιλούσε και συμμετείχε κοιτάζοντας, ακούγαμε βάζοντας και ένα πλυντήριο τον Παπανώτα. Μόλις άρχισε να μιλάει, μανούλα μου, ανατινάχτηκε το «εντός» μου. Πάρτε μια δόση. Δηλώσεις Φραγκολιά: «Η Σακίρα δεν του αρέσει γιατί έχει άβαφη τη ρίζα του μαλλιού» Εεεεεεεεεεεεεε!! Πατριώτες!!!! Εχει κανείς το κινητό του Πικέ να του το πούμε να κλάψει; Πολιτική δήλωση Φραγκολιά (με αφορμή τις δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή για τις τσάντες). Σας προειδοποιώ, μη διαβάζετε τη σελίδα όρθιοι. Παρακαλώ να καθήσετε. Πού; Α βολοντέ. Καθήστε, περικαλώ (που έλεγε και ο Χατζηχρήστος). Αφού έχει ολοκληρώσει την κριτική του ο Βερύκιος, παίρνει τον λόγο ο φερόμενος ως ωραίος Κώστας και λέει:
« Ε κ θ ε τ α ι » η Φωτεινή Πιπιλή με τις δηλώσεις της. Για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας όλοι μαζί, καταλαβαίνετε ότι το «έκθεται» προέρχεται από το πασίγνωστο ρήμα «έκθομαι», που στον πρώτο πληθυντικό γίνεται «εκθόμαστε».

Θέλει να αλλάξει τα πάντα

 


Και αφού συνεννοηθήκαμε, πάμε τώρα σε άλλα συνταρακτικά. Ξεκινάμε με την Κατερίνα Γκαγκάκη. Είναι εξαιρετικά ειλικρινής στις δηλώσεις της, σε σημείο που ν’ απορείς. «Θέλω ν’ αλλάξω στη ζωή μου σχεδόν τα πάντα», είπε. Δύο λύσεις έχω πρόχειρες να προτείνω: Α) Να δώσει προτεραιότητα στην προσωπική της ζωή, γιατί αν περιμένει να δει χαΐρι κάνοντας παρέα νυχτιάτικα μόνο με τον Γιάννη Λάτσιο και τον Λάκη Γαβαλά, …δεν, και β ) Να παρουσιάσει επιτέλους μια δική της εκπομπή. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Τζώνη Καλημέρης παραιτήθηκε από διευθυντής προγράμματος του Alpha, για ν’ ασχοληθεί με τα θέατρα. Το άλλο με τον «Τοτό» το ξέρατε;

Τσάκρα

 


- Μίμης Ανδρουλάκης: (Κατηγορία) Ανακάλυψε ένα φρέσκο θέμα. Βρήκε τη Νόθα κόρη του λόρδου Μπάιρον. «Κοπήκατε;» Το ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι, επειδή είχαμε λύσει τους νταλκάδες μας όλους και θα πλήτταμε, κυκλοφορεί ο Μίμης ένα βιβλίο «φωτιά», με το οποίο αλλάζει την Ιστορία. Η κόρη του Μπάιρον, λοιπόν, δεν πέθανε στα πέντε της χρόνια (υποστηρίζει ο συγγραφέας). Εζησε, πολλαπλασιάστηκε και έχει δημιουργήσει οπαδούς, οι οποίοι έχουν ιδρύσει μια «φιλική εταιρεία», η οποία έχει ως στόχο να οργανώσει την επανάσταση του 2021. Σας το γράφω συνοπτικά, για να κανονίσετε να μην προγραμματιστείτε και για πολλά-πολλά. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, το βιβλίο του με τις αποκαλύψεις κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

- Σταύρος Θεοδωράκης (αρχηγός με σακίδιο): «Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί από μια Εθνική Ελλάδος». Και ρωτάω εγώ, η ξανθιά, επειδή μια δρασκελιά κόσμος είμαστε όλοι κι όλοι που γνωριζόμαστε καλά: Ποιοι είναι οι άριστοι και οι αδιάφθοροι ηγέτες που τους ξέρει ο Σταύρος και έχουν ξεφύγει ακόμη και από τη Νικολούλη; Προφανώς οι επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζεται εκείνος ε;;;;

Καλό κλίμα και κέφι


Την καυτή ανάσα του Epsilon νιώθουν και το Star και o ΣΚΑΪ ως προς τις τηλεθεάσεις. Στην ομάδα της εκπομπής της Τατιάνας πάντως, ασχέτως με τις τηλεθεάσεις, επικρατεί πολύ καλό κλίμα. Οσο για την ίδια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, κάθε μέρα είναι κεφάτη. Και τώρα, αναγνωστάρια μου, ήρθε η ώρα για ένα κουίζ. Κοντοζυγώνει η στιγμή που θα υπάρξει ανατροπή σε επίπεδο διευθυντικού στελέχους καναλιού. Στανταράκι το παίζω ότι με τον καινούργιο χρόνο θα υπάρξει αλλαγή «σκηνικού» και φυσικά αλλαγή προγράμματος. Τίποτα μονιμότερο του προσωρινού, ακόμη και εκεί που υπάρχει επιτυχία. Για να μη βαριόμαστε ποτέ.


Καμαρίνια και... γούστα

Στο τηλεοπτικό κανάλι Epsilon γίνεται «Του καμαρινιού». Καταρχήν, o συγκεκριμένος σταθμός δεν διαθέτει ξεχωριστά καμαρίνια για την κάθε κυρία και κύριο που θέλει να σετάρει τη φούστα και την μπλούζα. Υπάρχει ένας χώρος στενόμακρος, με ντουλάπες, όπου σε κάθε μία από αυτές οι ενδυματολόγοι έχουν φροντίσει να βρίσκονται τα ρούχα των παρουσιαστών.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει και σιδερώστρα, για να σιδερώνουν τα κορίτσια οτιδήποτε τσαλακώνεται. Εκεί η κάθε παρουσιάστρια και παρουσιαστής ντύνονται και γδύνονται. Δύο κυρίες, όμως, ξανθιές, έχουν άλλα γούστα. Η Ελεονώρα Μελέτη έχει μετατρέψει σε καμαρίνι το γραφείο της, στο οποίο δεν είναι μόνη της, αλλά μαζί με τους συνεργάτες της, τον Θέμη Μάλλη και τον Γιώργο Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι ένας ε - ξαι - ρε - τι - κός νέος δημοσιογράφος, που έχει αναλάβει και διαχειρίζεται με απίστευτη συνέπεια την οργάνωση όλων των γυρισμάτων της εκπομπής (ως προς το δημοσιογραφικό κομμάτι).

Σε αυτόν τον χώρο, λοιπόν, υπάρχουν όοοολα τα ρούχα της Ελεονώρας, μαζί με τα παπούτσια που διαλέγει για κάθε γύρισμα και για τα live. Για να βρούνε δηλαδή το πληκτρολόγιο, πρέπει να σούρουνε περούκες, καλσόν, γόβες, σορτσάκια, σακάκια, φουστάνια, κομπινεζόν, σουτιέν… τα πάντα όλα. Η Ναταλία Γερμανού, με τη σειρά της, επειδή ούτε και εκείνη ήθελε να αλλάζει στον χώρο όπου μπαινοβγαίνουν οι παρουσιαστές και οι παρουσιάστριες του καναλιού, ζήτησε δικό της καμαρίνι. Φυσικά, έχει γραφείο, μαζί με τους συνεργάτες της, αλλά είναι δέκα πόντους πιο μικρό από της Ελεονώρας. Αποτέλεσμα; Πήρε καμαρίνι, όπου έχωσε και έναν καναπέ διθέσιο.