Η νέα στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα ανακοινώθηκε από τον ίδιο στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Είμαι πραγματιστής και ρεαλιστής», δήλωσε στη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού για να δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές δεν ήταν τυχαία, καθώς είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, που είχαν ως αφετηρία την ανυπόγραφη συμφωνία ότι το κανάλι του Φαλήρου αλλάζει γραμμή πλεύσης.  

Ο Αλέξης Τσίπρας πολλές φορές δεν στριμώχτηκε από τους δύο δημοσιογράφους σε καίριες παρεμβάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των απαντήσεών του. Θα περίμενε κανείς να δοθεί δημοσιογραφική έμφαση στην αναφορά που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της τραπεζικής ευστάθειας. Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο «εκθείασε» το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία της αξιολόγησης πριν από μερικούς μήνες, αλλά έφτασε και στο σημείο να υπόσχεται πως, όταν έρθει στην εξουσία, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει με «ρεβανσισμό» τους διοικητές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.  

Και ενώ τα έλεγε όλα αυτά, δεν υπήρχε αντίλογος στη συζήτηση να του υπενθυμίσει ότι, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία των stress tests, το κόμμα του είχε εκδώσει σκληρές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα, καταγγέλλοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η «επιτυχία» τους ήταν βασισμένη σε στημένα κόλπα, που στόχο είχαν να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά.