Τεράστιο σκάνδαλο βρίσκεται στα σκαριά. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αιφνιδιαστικά και χωρίς να υπάρχει ( εμφανές τουλάχιστον ) επίσημο αίτημα του ενδιαφερόμενου, αποφάσισε να … αναδομήσει την παραγοντική οντότητα του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη !

Συγκεκριμένα – και σύμφωνα με τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ μας πληροφορίες από εγκυρότατη πηγή – ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ( ΕΕΑ ) συνταξιούχος δικαστικός κ. Παπαλάκης κάλεσε σε ακρόαση την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δ. Μελισσανίδη προκειμένου να ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ μαζί του το ενδεχόμενο της εισόδου του στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος ακριβώς επειδή βάσει των κωλυμάτων της ισχύουσας νομοθεσίας δεν μπορεί, να είναι μέλος !

Η ακρόαση του κ. Μελισσανίδη και της ΠΑΕ ΑΕΚ, ήταν να γίνει σήμερα, αλλά – όπως μας πληροφορεί η σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΑ – αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων !

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαλάκης «ανέλαβε την πρωτοβουλία» γιά την … αποκατάσταση Μελισσανίδη επειδή ο χαρακτηρισμός «διοικητής της ΑΕΚ» τον οποίο ο ίδιος έχει προσδώσει στον Μελισσανίδη σε παλαιότερη απόφασή του, «δεν περιλαμβάνεται στον αθλητικό νόμο»! Επομένως, ο κ. Μελισσανίδης «θα έπρεπε» ( κατά τον κ. Παπαλάκη ; ) να γίνει επίσημο μέλος της διοίκησης της ΠΑE AEK, προφανώς για να μπορεί να …ασχολείται νομικά μαζί του !

Εδώ, θα πρέπει να θυμίσουμε τι αναφέρεται στο άρθρο του ισχύοντος αθλητικού νόμου στο περί κωλυμάτων εγγραφής άρθρο του ( άρθρο 3 & 1, του Ν. 2725 /99 ) :

« 1. ∆εν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης  σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού  συνδέσμου  ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα  ή  έργο, ιδίως  σχετικά με  την  εκπροσώπηση, διοίκηση  ή διαχείριση του φορέα :

α) Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο(18ο)έτος της ηλικίας του. β) Όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν.  663/1977,όπως  ισχύει  κάθε  φορά  ή με τελεσίδικο   βούλευμα   ή   έχει   καταδικασθεί   τελεσίδικα   για   τέλεση κακουργήματος, καθώς   και   όποιος   έχει   καταδικασθεί   σε   βαθμό πλημμελήματος με  τελεσίδικη  δικαστική  απόφαση  που  εκδόθηκε  την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον τριών (3) ετών είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για τα ποινικά αδικήματα του παρόντος νόμου, ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση   ουσιών   ή μεθόδων   φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια  χρεωκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά  της  γενετήσιας  ελευθερίας  και  οικονομικής  εκμετάλλευσης  της γενετήσιας  ζωής, παράβαση  του  νόμου  περί  ναρκωτικών, περί  όπλων  και περί μεσαζόντων. Εάν με τη καταδικαστική απόφαση διατάχθηκε η αναστολή εκτελέσεως της ποινής (άρθρα 99, 100 και 100Α του Ποινικού Κώδικα) το κώλυμα παύει να ισχύει».

Ο κ. Μελισσανίδης, ως εμπίπτων σε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω κωλύματα, δεν έχει δικαίωμα να είναι καν μέλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μετέχει μέχρι τώρα σε κανένα διοικητικό πόστο.

Η κλήση σε ακρόαση όμως από τον κ. Παπαλάκη, πού μπορεί και να εκτελεί σχετική «παραγγελία» του υφυπουργού Κοντονή ή και του Μαξίμου ( το πιθανότερο, λόγω Φλαμπουράρη αλλά κ.α. ) αυτόματα ανασύρει από την ανυπαρξία ένα θέμα πού μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στην ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Είναι άγνωστο σε τι ακριβώς αποβλέπει η «πρόθεση γιά συζήτηση» του κ. Παπαλάκη, του συγκεκριμένου θέματος, πού βεβαίως θα απαιτούσε βασικά την ΑΛΛΑΓΗ του ισχύοντος νόμου, προκειμένου να ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ο δημοφιλής στις κυβερνητικές τάξεις επιχειρηματίας. Όπως βέβαια και ακόμη δεν μπορεί να δοθεί εξήγηση, τι ακριβώς θα έχει να συζητήσει ο πρόεδρος της ΕΕΑ με τον Μελισσανίδη και την ΑΕΚ.

Μήπως, για να βρούνε μαζί και κατόπιν συνεργασίας, τι ρόλο θα επιθυμούσε περισσότερο ο – μέχρι τώρα - «διοικητής» της ΑΕΚ ;
 
Μανώλης Γαβαθιώτης