Μια και είναι η πρώτη σελίδα που κυκλοφορεί με τον καινούργιο χρόνο και με την απεριόριστη διάθεση να είναι πιο γουρλίδικη από την προηγούμενη, τόσο σε μένα όσο και σε όλους μας, η χρονιά που μπήκε, θέλω «για το καλό», που λέμε, να αποκαλύψω ποια προσωπικότητα ξεχώρισα το 2014. Είναι πολύ απλό... Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

Το γεγονός ότι ο επίτιμος έκλεισε τη χρονιά που πέρασε τα 96 του χρόνια και έσβησε κεράκι στην τούρτα με το πρόσωπο του Μπαμπα-Στρουμφ «κατεδαφίζει» τον αστικό μύθο που ήθελε ν’ ανταγωνίζεται (ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) τις μαυρόγατες, όπως, π.χ., την Ψιψινέλ (τη μαύρη γάτα του Δρακουμέλ). Τα Στρουμφάκια, λοιπόν, δεν αφανίστηκαν και συνεχίζουν να ζούνε ανάμεσά μας, αν και ο επίτιμος τα τίμησε και με το παραπάνω. Και κάτι ακόμη, για να ισχυροποιήσω την επιχειρηματολογία μου, αναδεικνύοντας ως προσωπικότητα της χρονιάς τον πατέρα της Ντόρας Μπακογιάννη: Συνομίλησε με τον Μανώλη Γλέζο και τον συνεχάρη. Δόξα τω Θεώ, και ο Μανώλης ο Γλέζος συνεχίζει να είναι μάχιμος.

Οσο για το ότι έχουν διαρρεύσει πληροφορίες, τις οποίες και αναμεταδίδει ο Σταμάτης Κραουνάκης, ότι τα «μπετά στην Αμφίπολη» τα έριξε ο Μητσοτάκης, αυτά είναι κακοήθειες του Κράου, που κάνει εξορκισμό στον Μπένυ, σ’ ένα τελετουργικό που κρατάει τρεις ώρες με τη «Σπείρα – Σπείρα».

Μετεξεταστέα στα Θρησκευτικά

 

Με αφορμή φωτογραφία της Ρούλας Κορομηλά, που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και στην οποία δείχνει να έχει αδυνατίσει, η Ναταλία Γερμανού ευαισθητοποιήθηκε και της έγραψε ν’ αρχίσει να τρώει για να μη μοιάζει στον Αγιο Γεώργιο. Τα Θρησκευτικά προφανώς μοιάζουν να μην ήταν το πιο δυνατό μάθημα της Ναταλίας Γερμανού, καθώς εκείνος που σύμφωνα με την παράδοση ήταν ο πιο «διάσημος αδύνατος» ήταν ο Αη Γιάννης ο Πρόδρομος (τον οποίο θα γιορτάσουμε στις 7 του μηνός και για να θυμηθούμε ότι «Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει»). Οσοι παρακολουθείτε αυτή τη σελίδα χρόνια, από την πρώτη στιγμή δηλαδή που τυπώθηκε η εφημερίδα μας, θα έχετε διαπιστώσει ότι αποτελεί συλλεκτικό «κομμάτι» για όσους αγαπάτε τον φραπέ, την Τέχνη, τον πολιτισμό, το κουτσομπολιό και τις ξανθές. Με πρόθεση να εκπαιδεύσω το Ναταλάκι μας, αλλά και όλους και όλες τις πολυάσχολες που αγνοείτε βασικά θέματα Ιστορίας - θρησκειών, θυμίζω ότι: Σύμφωνα με αναφορά του Ευαγγελιστή Λουκά, ο Ιωάννης εμφανίζεται πλέον σε ηλικία 30 ετών «κατά θείαν εντολήν» «εν τη ερήμω της Ιουδαίας». Παράλληλα με τα κηρύγματά του ήταν και η εμφάνισή του, καθώς και ο ασκητικός βίος και η διατροφή του. Φορούσε μάλλινο ένδυμα «από τρίχες καμήλου και ζώνη δερμάτινη περί την οσφύ του». Η δε διατροφή του ήταν άγριο μέλι και ακρίδες. Αντίθετα, Ναταλία μου, ο Αη Γιώργης δεν έκανε ποτέ σουξέ λόγω της fit εμφάνισής του, αλλά λόγω της ανδρείας του, γιατί όλοι και όλες τον φέρνουμε στη μνήμη μας ως καβαλάρη που σκοτώνει τον δράκο.

Η αποκάλυψη της Μαρίας

 

Πρόταση προς στελέχη ραδιοφωνικών - τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων, περιοδικών και sites: Να οριστεί αρμόδιος που να «τσεκάρει» πριν από την είσοδο σε χώρους μοντάζ - ραδιοθαλάμους και πλατό την υγιεινή και καθαριότητα όλων μας: Νύχια - αυτιά - μασχάλες - δόντια, με προοπτική το μέτρο να επεκταθεί και στην αποτρίχωση ευαίσθητων και μη ευαίσθητων περιοχών... Αυτό γιατί τη χρονιά που πέρασε η Μαρία Μπακοδήμου δήλωσε ότι στις εγκαταστάσεις του παλιού STAR «φασωνόντουσαν» δύο στον διάδρομο... Μάθαμε αν η αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή ήταν πλήρης; Οχι... Παρακαλώ, όχι άλλα ατελή ρεπορτάζ...

Και τώρα, αναγνωστάρια μου, η ώρα της μεγάλης ανακοίνωσης. Ο Καλύτερος Παρουσιαστής για τη σελίδα, μια που τρέχουν οι πρώτες μέρες του καινούργιου χρόνου, είναι ο Χρήστος Φερεντίνος στον Alpha, στο «Ακου τι είπαν». Το κάνει τόσο καλά αυτό που παρουσιάζει, ώστε αποζητάς να τον κάνεις φίλο. Οχι τώρα... Πάντα το είχε αυτό το μοναδικό χάρισμα ο Φερεντίνος, αλλά για μία ακόμη φορά ξεχωρίζει. Μπράβο, Χρήστο μας.

Σπαρτιάτικη διατροφή

 

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, πρωταθλητής και πολύ καλό παιδί, έδωσε συνέντευξη στον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το «Join us» στον ΣΚΑΪ: «Στο σπίτι μου το πιο ανθυγιεινό είναι το... μέλι». Το δήλωσε για να εξηγήσει πόσο «σπαρτιάτικη» είναι η διατροφή του... Σηκώθηκα συνωμοτικά και πήγα στην κουζίνα... Είδα το εσωτερικό του ψυγείου και στη συνέχεια κρυφοκοίταξα στα ντουλάπια. Το πιο υγιεινό που βρήκα ήταν τσιπς, κάσιους, που στέκονταν προκλητικά μέσα σ’ ένα γυαλιστερό μπολ, τυρί φέτα από κατσικίσιο τυρί, παξιμάδια λαδιού και Κόκα-Κόλα. Τα υπόλοιπα δεν τα γράφω, Μιχάλη μου, γιατί θα «καώ στην κόλαση».

Μιχάλης Ζαμπίδης 2 (Σημασία έχει κάθε δήλωση αγαπημένου σε ποια ακριβώς στιγμή της ζωής σου θα σε βρει): Είναι το απόγευμα λοιπόν που μόλις έχω αποχαιρετίσει το παιδί μου στο αεροδρόμιο. Εχω γυρίσει σπίτι καταβεβλημένη... καταλαβαίνετε, και βλέπω τον Αναγνωστόπουλο να ρωτάει τον Μιχάλη για το πώς η μαμά του αντέχει και βλέπει το παιδί της ν’ αγωνίζεται... Αν είχα το τηλέφωνο της μαμάς του Ζαμπίδη, θα την καλούσα ακαριαία. Ηταν η μόνη μάνα στην ελληνική επικράτεια που θα μ’ ένιωθε. Ετσι ένιωσα, έτσι γράφω. Δεν το είχα, φυσικά. Και έτσι γλύτωσε η γυναίκα.

Λόγια αγάπης το ’14

Δημήτρης Ουγγαρέζος (παρουσιαστής και καλό παιδί): Ρωτάει την Ελένη Τσολάκη (πρωινή χορεύτρια και παρουσιάστρια): «Για ποιον αν σε καλούσε σε συνεργασία θα πέταγες το κινητό στη λεκάνη;» (δεν διευκρινίζεται αν είναι η λεκάνη του καμπινέ ή η λεκάνη η πλαστική, η μεγάλη, όπου οι πλύστρες βάζαν τα ασπρόρουχα στη χλωρίνη και στον ήλιο πριν τα πλύνουν στο χέρι, στα χρόνια τα παλιά). Απάντηση: «Θα πετούσα το κινητό στη λεκάνη αν με καλούσε ο Μάκης Πουνέντης». Συμπέρασμα πρώτο: Η Ελένη Τσολάκη δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, καθώς ανήκει στις 1.170 οικογένειες στη χώρα που δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει κρίση. Συμπέρασμα δεύτερο: Περνάει πάρα πολλές ώρες τη μέρα και τη νύχτα δίπλα σε καμπινέδες.

Αμέσως μετά, ο Μάκης Πουνέντης (βετεράνος παρουσιαστής και οργισμένος από τη δήλωση της πρώην συνεργάτιδάς του) ανταπάντησε: «Οταν ερχόσουν στην εκπομπή (σ.σ.: η Ελένη Τσολάκη), ξεχνάς ότι, επειδή η αναπνοή σου μύριζε, σε κερνούσα μέντες για να μην ξεφτιλιστείς στους υπόλοιπους συνεργάτες;».

Και τώρα, αναγνωστάρια μου, το συμπέρασμα της σελίδας: Και με αυτή την κομψή δήλωση του Μάκη δικαιώνεται ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος κατήγγειλε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα τις άπλυτες και άλουστες εργαζόμενες του δήμου.