Είναι να απορεί κανείς με την ευκολία και την προχειρότητα, με την οποία οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, ιδιαιτέρως όσον αφορά την πολύ πρόσφατη νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει σε 120 δόσεις τις οφειλές των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τον Οργανισμό σε clawback και rebate, για το χρονικό διάστημα 2016 – 2018.

Σε ανακοίνωσή του, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων σχετικά:

«Είναι προφανές, ότι με τη ρύθμιση αυτή, από τη μια ανοίγει ο δρόμος για να υπάρξουν μειωμένα έσοδα(;) κάθε χρόνο για το Κράτος, ενώ από την άλλη με τόσες δόσεις που θα μπουν, θα «ξεχαστεί» στο βάθος του χρόνου η οφειλή…»!

Μειωμένα έσοδα θα έχει η κυβέρνηση με αυτή την ρύθμιση, λένε…

Γνωρίζουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ το χρηματικό ποσό από clawback και rebate, το οποίο εισέπραξε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη φαρμακοβιομηχανία για τα έτη 2016 – 2018; Προφανώς εκεί βρίσκονται τα «μειωμένα έσοδα», τα οποία επιχειρεί να αυξήσει η εν λόγω ρύθμιση της κυβέρνησης. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για μία τέτοια ρύθμιση. Θα ήταν κενή περιεχομένου.

Γνωρίζουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει ικανός αριθμός φαρμακευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν

καταβάλει σχεδόν ποτέ clawback και rebate, επειδή, πολύ απλά, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα;

Τα περί «μειωμένων εσόδων», τα οποία προβλέπουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και θα οφείλονται στην εν λόγω ρύθμιση των 120 δόσεων, δεν αποτελούν τίποτε λιγότερο από την απόλυτη άγνοιά τους για τον χώρο της φαρμακευτικής αγοράς και τις σχετικές ανεκπλήρωτες απαιτήσεις, τις οποίες διατηρεί ο ΕΟΠΥΥ…

Πολλές οι δόσεις και θα ξεχαστεί στο τέλος η οφειλή, λένε επίσης οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ!

Και το ερώτημα είναι μόνο οι οφειλές των φαρμακευτικών επιχειρήσεων εκείνες οι οποίες θα ξεχαστούν σε… βάθος χρόνου ή είναι όλες οι οφειλές των φυσικών και των νομικών προσώπων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, οι οποίες ρυθμίζονται επίσης σε 120 δόσεις;

Είναι προφανές ότι εδώ ισχύει το κλασικό παιδικό ρητό: Εδώ γελάμε…