Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι νέα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η μόλις 32 χρονών Δόμνα ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ και τα τελευταία χρόνια Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.



Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι επισκέπτρια Λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Από το 2017 η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια ενώ πρόσφατα δημοσίευσε το βιβλίο «Οικονομικές κρίσεις στις αναδυόμενες αγορές» στον εκδοτικό οίκο Palgrave MacMillan. Οι μελέτες της εμφανίζονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά (The Lancet, Journal of International Development, Health Policy and Planning) σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΟΗΕ) και στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο (όπως το Project Syndicate, το BBC, και αρκετά ελληνικά μέσα).



Η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει υπάρξει ομιλήτρια στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τόσο πέρσι όσο και φέτος. Στην περσινή της παρέμβαση, μίλησε για τη βιομηχανοποίηση και την ανανέωση στον χώρο της βιομηχανίας.

Στο φετινό φόρουμ, συμμετείχε στη συζήτηση με αντικείμενο «Οικονομία, η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα». Εκεί, τόνισε πως οι δημόσιες επενδύσεις δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται μόνο από τον δημόσιο προϋπολογισμό και πρότεινε τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.