κτημα_παπανδρεου1
Stories

«Κτήμα Μαργαρίτα»: Πωλείται το πολυτελές εξοχικό των Παπανδρέου έναντι 1,8 εκ. ευρώ (Εικόνες)

Η αγγελία πώλησης

Το πολυτελές ακίνητο της οικογένειας Παπανδρέου στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Αλμυρή Κορινθίας πωλείται!
Η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου πήρε την εν λόγω απόφαση και κάτι τέτοιο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την οικογένεια Παπανδρέου, αφού το παραθαλάσσιο οικόπεδο των περίπου 7,5 στρεμμάτων αγοράστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν από σχεδόν 60 χρόνια, λίγο καιρό αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει τη φρενήρη πορεία του στα δημόσια πράγματα της χώρας και να γράψει τη δική του πολιτική ιστορία.

Η πισίνα παραμένει εντυπωσιακή ενώ ο καταπράσινος κήπος φτάνει μέχρι την παραλία με τα βότσαλα. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, ωστόσο τα δεδομένα την κατέστησαν μονόδρομο, αφού κανένα από τα παιδιά της δεν φαίνεται να είχε ενδιαφέρον να αξιοποιήσει το κτήμα. Να σημειωθεί ότι μέχρι και πριν από λίγα χρόνια η μητέρα τους το εκμεταλλευόταν διαθέτοντάς το για γάμους, βαφτίσεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις, ακόμα και για γιόγκα κάποια στιγμή.

Και μόνο για να συντηρηθεί το οικόπεδο με τις υποδομές του η επιχειρηματική χρήση του είναι αναγκαία, κάτι που απαιτεί χρόνο και ενασχόληση - δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι επιλογές της δραστήριας και δυναμικής Μαργαρίτας όταν πριν από περίπου 13 χρόνια κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όμως, βρίσκεται διαρκώς σε ένα αεροπλάνο ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο και όταν είναι στην Ελλάδα αναλώνεται στις πολιτικές του υποχρεώσεις ως βουλευτής, ο αδελφός του Νίκος είναι αφιερωμένος κι αυτός στην πολιτική, στη συγγραφή και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ και ο Ανδρίκος έχει επικεντρωθεί στην ακαδημαϊκή του καριέρα, έχοντας εστιάσει το ενδιαφέρον του στα ενεργειακά. Η δε Σοφία Παπανδρέου ουδέποτε ενεπλάκη στις όποιες δραστηριότητες των γονιών της χαράσσοντας ξεχωριστή πορεία, όπερ θα ήταν εξ ορισμού περίεργο να εμφανιστεί ως «διάδοχος» της μητέρας της στο συγκεκριμένο πεδίο.

Η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, με αφορμή και το lockdown, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα, ούσα πλέον αρκετά καταβεβλημένη, καθώς σε ενάμιση χρόνο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Για πρακτικούς και μόνο λόγους είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζει μια τόσο μεγάλη γυναίκα μόνη και σε τέτοια απόσταση από την Αθήνα, τα παιδιά και τα εγγόνια της. Εδώ και κάποιον καιρό, λοιπόν, η κυρία Παπανδρέου εγκατέλειψε την Αλμυρή και ζει στη Νέα Σμύρνη.

Γνωστό μεσιτικό γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί ακόμα και τον οίκο Christie’s στον τομέα του real estate, έχει αναλάβει τα υπόλοιπα, δηλαδή να βρει αγοραστή. Η σχετική αγγελία είναι ήδη αναρτημένη στο Διαδίκτυο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και επί του πρακτέου δεν αφορά παρά μόνο τους έχοντες. Σύμφωνα με την αγγελία, το «Κτήμα Μαργαρίτα» πωλείται προς 1.800.000 ευρώ, τιμή η οποία απευθύνεται σε οικονομικά ευκατάστατους Έλληνες, Ευρωπαίους, Κινέζους και οποιονδήποτε άλλο γοητεύεται από την ιδέα να αποκτήσει πολυτελή εξοχική κατοικία σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας και ταυτόχρονα να ζήσει εκεί που πέρασε μεγάλο μέρος του βίου της η οικογένεια Παπανδρέου.
Εσωτερικο1

Η αγγελία πώλησης

Στην περιγραφή της αγγελίας ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαβάσει όλα όσα διαθέτει η βίλα της κυρίας Παπανδρέου, συν τη δυνατότητα που αποκτά να χτίσει επιπλέον κατοικίες και να τις εκμεταλλευτεί. Συγκεκριμένα, η αγγελία πώλησης αναφέρει: «Σε απόσταση 50 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, η ιδιοκτησία αυτή επιφανείας 7.461 τ.μ. βρίσκεται στις παρυφές ενός οικισμού με καταστήματα και εστιατόρια και πάνω σε μια υπέροχη παραλία με άσπρα βότσαλα και τιρκουάζ νερά.
Πισινα1

Η πισίνα με τον νυχτερινό φωτισμό αποτελεί σημείο συγκέντρωσης τους καλοκαιρινούς μήνες
Η βίλα είναι επιφανείας 154 τ.μ. και αποτελείται από ένα μεγάλο σαλόνι με τζάκι, μια άνετη κουζίνα, ένα πατάρι-χαγιάτι με μπάνιο και ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με τζάκι και ensuite μπάνιο. Ενας ανεξάρτητος οικίσκος 25 τ.μ. με σαλόνι, υπνοδωμάτιο, kitchenette και μπάνιο συμπληρώνει τους εσωτερικούς χώρους. Μια ωραιότατη πισίνα αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ υπάρχουν δύο μπάνια και ημιυπαίθριοι χώροι για εξωτερικά καθιστικά και τραπεζαρίες. Ο κήπος είναι φυτεμένος με ώριμα δέντρα και μεσογειακά φυτά και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την παραλία. Το κτήμα το οποίο έχει πρόσοψη περίπου 100 μέτρα στον δρόμο και 100 μέτρα στην παραλία μπορεί να χωριστεί σε εννέα οικόπεδα το καθένα εκ των οποίων κτίζει 400 τ.μ. δίνοντας τη δυνατότητα σε κατασκευαστές να εκμεταλλευτούν συνολικά 3.600 τ.μ. δόμησης. Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία αγοράς ενός ακινήτου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνιμη ή παραθεριστική βίλα είτε και για κατασκευή επιπλέον κατοικιών».