Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
aderfia
Stories

Η ιστορία δύο ορφανών, δίδυμων αδελφών, πρώην χίπηδων που έγιναν μοναχοί

Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες, όμως ο προορισμός τους ήταν να μείνουν για πάντα εκεί

Δίδυμα αδέλφια που υπήρξαν παιδιά των λουλουδιών αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να ζήσουν ασκητικά στο Άγιον Όρος.

Πιο αναλυτικά, στην εφηβική τους ηλικία έχασαν τη μητέρα τους και αποφάσισαν να γίνουν παιδιά των λουλουδιών για να «χτυπήσουν» το σύστημα, όπως είπαν οι ίδιοι στον Σπύρο Σιγούρο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ωστόσο, ύστερα από λίγο καιρό, επειδή ο ένας από τους δύο δεν μπορούσε να διαχειριστεί την καθημερινότητα, πήγε στην Πίνδο για λίγο καιρό, ώστε να δει μια άλλη πλευρά της ζωής. Σε ηλικία 18 ετών επισκέφτηκε το Άγιον Όρος, όπου και αποφάσισε να μείνει.

Όπως είπε, ενημέρωσε την οικογένειά του με ένα γράμμα για την απόφασή του: «Συγχωρέστε μας για όσα σας ελύπησα, θα μείνω εδώ», ήταν τα λόγια που παρακίνησαν και τον αδελφό του να πάει να τον βρει. Ως δίδυμοι δεν άντεχαν ο ένας μακριά από τον άλλον.

star-aderfia

«Όταν τον είδα με τα ράσα μέσα στην εκκλησία κατάλαβα. Πώς θα μπορούσα να τον πάρω από εδώ αφού είναι ήδη μοναχός», εξομολογήθηκε ο αδελφός του. Τελικά έμεινε στο πλάι του μέχρι σήμερα.

Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες. Λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και επειδή δεν είχαν πάει ακόμα 21 ετών, ο πατέρας τους ζήτησε με εισαγγελική παραγγελία να επιστρέψουν. Όμως ο προορισμός τους ήταν να μείνουν για πάντα εκεί.

Ο πατέρας Αγάθωνας και ο πατέρας Παΐσιος ζουν μέχρι σήμερα στο Άγιον Όρος, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Με πληροφορίες από star.gr