Από παιδί μέσα στην μουσική, οι πρώτες επιτυχίες, οι περιοδείες, η σωματική κακοποίηση από τον σύζυγο της, η πτώση και η αναγέννηση από τις στάχτες. Η Tina είναι μια γυναίκα που “έπεσε” αλλά “ξανασηκώθηκε”. Και τα άλλαξε όλα. Εμφάνιση, ρεπερτόριο μέχρι και υπηκοότητα. Από το 2013 που παντρεύτηκε τον Γερμανό σύντροφο της, είναι Ελβετή υπήκοος και ζει σε μια έπαυλη στην λίμνη της Ζυρίχης. 26 Νοεμβρίου έγινε 83 ετών.

Και δεν πειράζει που έγινε 83, είναι μικρότερη ας πούμε από την Ζωζώ (89), την Μούσχουρη (88) ή την Μαρινέλλα (84). Αυτό που πειράζει είναι έχει γίνει κι’ αυτή αγνώριστη. Καμία σχέση με την Tina που ξέραμε. Είναι δε τόσο χάλια που το σκέφτομαι αν θα δημοσιεύσω τωρινές φωτογραφίες της. Θα δούμε, στην πορεία μπορεί και ν’ αλλάξω γνώμη.

___________

 
Η Tina Turner, γεννημένη ως Anna Mae Bullock, αρχικά έγινε γνωστή με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner προτού ηχογραφήσει τα δικά της τραγούδια. Είναι μια από τις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο, αναφέρεται ως "Queen of Rock 'n' Roll" και έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως. Είναι γνωστή για την ενεργητικότητα που προβάλει πάνω στην σκηνή, για τα δυναμικά της φωνητικά και για την μακρόχρονη καριέρα της. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, μέχρι κάποια στιγμή είχε πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Ike___Tina_Turner

Γεννήθηκε στο Nutbush του Tennessee στις 26 Νοεμβρίου 1939. Έζησε σχεδόν σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεκίνησε να τραγουδά στις τοπικές εκκλησιαστικές χορωδίες. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1958 με το όνομα "Little Ann". Η πρώτη εμφάνισή της στο κοινό με το όνομα Τίνα Τέρνερ έγινε το 1960 ως μέλος του συγκροτήματος Ike & Tina Turner Revue. Ακολούθησε η επιτυχία με μια σειρά από σημαντικά hits συμπεριλαμβανομένων των "A Fool in Love", "River Deep – Mountain High" (1966), "Proud Mary" (1971) και "Nutbush City Limits" (1973), ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια. Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο I, Tina: My Life Story, (1986), αποκάλυψε αρκετές προσωπικές της στιγμές και σκληρής κακοποίησης που υπέστη από τον Ike Turner πριν τον χωρισμό τους το 1976 και το επακόλουθο διαζύγιό τους το 1978.

Για να τον ξεφορτωθεί του έδωσε πολλά (χρήματα, σπίτια, αυτοκίνητα), έτσι πήρε το διαζύγιό, και ύστερα ξανάχτισε από την αρχή την καριέρα της. Την δεκαετία του 1980 που είχε περάσει τα 40, έκανε μια ηχηρή επιστροφή στην δισκογραφία με αρκετά hits, ξεκινώντας στα τέλη του 1983 με το single "Let's Stay Together" που ήταν διασκευή στο τραγούδι του Al Green. Στο άλμπουμ που ακολούθησε την επόμενη χρονιά της έγραψαν τραγούδια και την βοήθησαν από τον David Bowie μέχρι τον Mark Knopfler

(Dire Straits). Τίτλος του δίσκου “Private Dancer”, ο οποίος σημείωσε απίστευτη παγκόσμια επιτυχία και κέρδισε και 4 βραβεία Grammy. Η επιτυχία της συνεχίστηκε καθ' όλη την δεκαετία του 1980 και του 1990 με πλατινένιους δίσκους και sold out συναυλίες.

1M_M

Στο άλμπουμ “Private Dancer”, της έγραψαν τραγούδια και την βοήθησαν από τον David Bowie μέχρι τον Mark Knopfler (Dire Straits).

 

Mad_Max_Thunderdome_Mel_Gibson__1_

 

Με τον Mel Gibson όταν έπαιξαν μαζί στην ταινία Mad Max όπου τραγούδησε και το κομμάτι της ταινίας, "We Don't Need Another Hero (Thunderdome)". Επίσης έχει πει και το "GoldenEye", για την ομότιτλη ταινία James Bond (1995).

 

new_look

 

Επί τροχάδην

  • Μεγαλωμένη ως βαπτίστρια, ασπάστηκε τον βουδισμό το 1971 και όπως έχει πει την έχει βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.
  • Το 1993, κυκλοφόρησε και η ταινία “What's Love Got to Do with It”, μια βιογραφική ταινία που βασίστηκε πάνω στην αυτοβιογραφία της.
  • Καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας της, η Τέρνερ έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy, τρία βραβεία Grammy Hall of Fame και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement.
  • Είναι η μόνη γυναίκα καλλιτέχνης που έχει λάβει συνεχόμενες υποψηφιότητες στα βραβεία στις κατηγορίες pop, rock και R&B.
  • Το 1993, τα World Music Awards αναγνώρισαν τα χρόνια και την προσφορά της στην μουσική βιομηχανία και της απένειμαν το βραβείο Legend Award.
  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης της οποίας οι επιτυχίες βρίσκονται στο top 40 επί έξι συνεχόμενες δεκαετίες.
  • Το 2008 η Tina στα 69 της επέστρεψε στην δισκογραφία και στις συναυλίες, κάνοντας μια παγκόσμια τουρνέ με τίτλο Tina!: 50th Anniversary Tour. ΄Ήταν σαν αποχαιρετιστήρια περιοδεία και έκανε και πάλι ρεκόρ εισιτηρίων.
  • Το πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι αυτό - “Happiness becomes you” (φωτό κάτω)
______

__________________Erwin_Bach


O καινούργιος γάμος

Κάποια στιγμή μέσα στην δεκαετία του ’80, η Tina γνώρισε τον Γερμανό πάμπλουτο μουσικό παραγωγό Erwin Bach (επάνω), συνεργάτη των Pink Floyd και των Queen ανάμεσα σε άλλους. Παρ’ ότι είναι 17 χρόνια νεότερος της, την ερωτεύτηκε και έκαναν σχέση. Τα χρόνια πέρασαν και το 2013 αποφάσισαν να παντρευτούν και να ζήσουν σε μια τεράστια έπαυλη στην λίμνη της Ζυρίχης (φωτό κάτω). Τότε ήταν που η Tina άλλαξε και υπηκοότητα και έγινε πολίτης της Ελβετίας.

_________1823___700_px___800___500_px___5_

H_Tina_______


Η Tina Turner σήμερα.

The Tina Turner gallery

tina_turner-art
BwKMsObCcAA_ORX
2682661_M
1Z_M__2_
Tina-Turner-in-Concert-1997-
Tina-Turner_SHOW

Με τον Mick Jagger και δεξιά με τον David Bowie - Live

Mick_Jagger-_David_Bowie_Live

Τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη έχουν υποκλιθεί στο φαινόμενο Tina Turner.