Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
diasostis_ellinas_tourkikos_typos
Stories

Σεισμός στην Τουρκία: Πρωτοσέλιδο στη Μilliyet ο Έλληνας ήρωας της ΕΜΑΚ

Ο Κωνσταντίνος Νίκας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του απεγκλωβίζοντας την 7χρονη Φάτμα από τα ερείπια

Έμπρακτη η στήριξη της Ελλάδας στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό που έχει ως τραγικό απολογισμό μέχρι αυτή τη στιγμή τον θάνατο περισσότερων από 15 χιλ. ανθρώπων. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διάσωσης των πολιτών που έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια. Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος κάνει εκτενές αφιέρωμα στον Έλληνα διασώστη που έγινε «σωτήρας» όπως ο πατέρας του.

Η εφημερίδα «Milliyet», αναφερόμενη στην αποστολή του στο Χατάι, μία από τις επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς, καταπιάνεται με τον Έλληνα διασώστη και καταθέτει θερμά σχόλια.

Ο Κωνσταντίνος Νίκας, μέλος της Ελληνικής Μονάδας Ειδικής Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην περιοχή Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν) του Χατάι, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του απεγκλωβίζοντας την 7χρονη Φάτμα από τα ερείπια.
milliyet-diasostis

Σωτήρες πατέρας και γιος

Αποδείχθηκε ότι ο πατέρας του Κωνσταντίνου Νίκα είχε σώσει και εκείνος ένα παιδί στον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε την Ελλάδα το 1995. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε σχόλια «σωτήρες πατέρας και γιος» για τους δύο άνδρες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τους συνανθρώπους τους.

Ενώ οι συνεργάτες του νεαρού ειδικού διάσωσης στην ΕΜΑΚ δήλωσαν ότι ο πατέρας του κοιτούσε τον Κωνσταντίνο με περηφάνια από τον ουρανό, ένας από αυτούς που θυμούνται τον σεισμό του 1995 έγραψε στα social media: «Όταν είδα τον Νίκα να σώζει το αγοράκι στην Τουρκία, θυμήθηκα τον φίλο μου τον αείμνηστο πυραγό Παναγιώτη Νίκα που έσωσε τον μικρό Ανδρέα στον σεισμό του Αιγίου. Θυμάμαι πώς το έσωσε».

Ομάδες διάσωσης απ' όλο τον κόσμο εργάζονται με αφοσίωση στην περιοχή των σεισμών, ενώ τα καλά νέα από τη διάσωση εγκλωβισμένων «σπάνε» για λίγο τον πόνο και τη θλίψη για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο