Συν γυναιξί και τέκνοις ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντάς µας την ευκαιρία να γνωρίσουµε καλύτερα τις οικογένειές τους, που τους συνόδευσαν µε υπερηφάνεια σε εκείνη τη στιγµή-ορόσηµο για την πολιτική τους πορεία.

Πέρα όµως από τους µπόµπιρες που έκλεψαν τις εντυπώσεις στις ορκωµοσίες του Υπουργικού Συµβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και των νέων βουλευτών λίγες ηµέρες αργότερα στο Κοινοβούλιο, δίπλα στα νέα στελέχη της κυβέρνησης που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε ο πρωθυπουργός στέκονται πάντα οι οικογένειές τους, στηρίζοντας τα βήµατα των γονιών.

1_4
1. O γιος του Άδωνι Γεωργιάδη, Αθανάσιος-Περσέας, σχεδιάζει να σπουδάσει Ρομποτική

Πρόκειται για τα παιδιά των νέων υπουργών και υφυπουργών της δεύτερης κυβερνητικής θητείας που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και στέκονται διακριτικά και µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας πλάι στους γονείς τους, µε πολλούς από αυτούς να έχουν ξεκινήσει τη δική τους, αυτόνοµη επαγγελµατική πορεία, διαπρέποντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2_3
2. Ο Γιάννης Παππάς με την κόρη του, Ελεάνα

Ενα από τα ζευγάρια που σε κάθε τους δηµόσια εµφάνιση τραβούν σαν µαγνήτης τους δηµοσιογράφους και τους φωτογράφους είναι ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης, και η σύζυγός του, µουσικός, Ευγενία Μανωλίδου, που έχουν δηµιουργήσει µια όµορφη οικογένεια. Ο γιος τους, Αθανάσιος-Περσέας, αποφοίτησε πριν από λίγες ηµέρες από το σχολείο και ετοιµάζει τις βαλίτσες του για το εξωτερικό, όπου σχεδιάζει να σπουδάσει Ροµποτική, ακολουθώντας διαφορετική καριέρα από τους γονείς του. Το µέλος βέβαια της οικογένειας που κάθε φορά κλέβει την παράσταση είναι ο «βενιαµίν» Αναστάσιος-Αλκαίος. Η Ευγενία Μανωλίδου έχει επίσης δύο παιδιά από τον πρώτο της γάµο, τον µεγαλύτερο Αλέξανδρο και τη Θεοδώρα.

3_2
3. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στην ορκωμοσία της συνοδευόταν από τον μικρότερο γιο της, Κωνσταντίνο

∆ιακριτικά πλάι στον υπουργό Εθνικής Αµυνας, Νίκο ∆ένδια, και µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας στέκεται πάντα η οικογένειά του, η σύζυγός του, ∆άφνη Λάλα, και τα παιδιά τους. Ο µεγαλύτερος γιος του, Σπύρος ∆ένδιας, όπως έχει πει ο υπουργός, είναι στρατιωτικός γιατρός, ενώ ο µικρότερος, Στέφανος, µετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού σπουδάζει Νοµικά, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. Η ∆άφνη Λάλα έχει επίσης µια κόρη από τον πρώτο της γάµο, τη Σοφία, η οποία διδάσκει στο Λονδίνο.

4
4. Ο Νίκος Παπαθανάσης με τη σύζυγό του, Λουκία Συριοπούλου-Παπαθανάση, και τα παιδιά τους, την Αργυρώ, την Ευσταθία και τον Χρήστο

Στην τηλεόραση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι καριέρες που ακολουθούν οι κόρες του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, και της Ελενας Παπαπάνου. Η µία κόρη τους, Ειρήνη, σπούδασε Νοµικά, αλλά την κέρδισε το µεγάλο της πάθος, η µουσική. Η Irene Skylakaki, όπως υπογράφει τις δουλειές της, είναι µουσικός και τραγουδοποιός και θεωρείται µία από τις σηµαντικότερες εκπροσώπους της νεοψυχεδελικής σκηνής στην Ελλάδα. Η Μαριάννα Σκυλακάκη σπούδασε Οικονοµικά και Πολιτικές Επιστήµες στο Πανεπιστήµιο του Bristol και στη συνέχεια ∆ηµόσια ∆ιοίκηση στo London School of Economics, εργάστηκε ως αναλύτρια στο Τµήµα Επενδυτικής Τραπεζικής της Goldman Sachs για µία τριετία, αλλά στην πορεία επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ, το βραβευµένο διαδικτυακό µέσο ενηµέρωσης. Στη συνέχεια ήταν µία από τις παρουσιάστριες της εκποµπής «Επικίνδυνες» στην ΕΡΤ2 για τις έµφυλες ανισότητες και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα. Στην ορκωµοσία του ο κ. Σκυλακάκης κρατούσε στην αγκαλιά του, µάλιστα, την εγγονή του, Σοφία.

7
5. Η Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η οποία έχει δύο κόρες, τη Μελπομένη και την Αθηνά

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Νίκος Παπαθανάσης, και η σύζυγός του, Λουκία Συριοπούλου-Παπαθανάση έχουν τρία παιδιά, την Αργυρώ, η οποία είναι γιατρός και στις αρχές του Ιουνίου ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας µε τον αγαπηµένο της Θοδωρή, την Ευσταθία, που εργάζεται ως αρχιτέκτων-µηχανικός, και τον µικρότερο Χρήστο, ο οποίος είναι φοιτητής ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων. ∆ίπλα σε κάθε βήµα του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Λευτέρη Αυγενάκη, στέκεται «βράχος» η σύζυγός του, Λένα Μπανιά.

8
6. Ο Γιάννης Μπούγας με τη σύζυγό του, Αμαλία Παπαϊωάννου, έχουν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Βασίλη, τελειόφοιτο στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, και τη Σταυρούλα

Ο µοναχογιός τους, Κωνσταντίνος, που συνόδευσε τον πατέρα του στην ορκωµοσία, είναι 19 ετών και µόλις ολοκλήρωσε το πρώτο έτος φοίτησης στο Πανεπιστήµιο Πειραιά, στο Τµήµα Οργάνωσης και ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, και η σύζυγός του, Ρένα Βρανά, έχουν δύο παιδιά.

5
7. Ο Νίκος Χαρδαλιάς με τη σύζυγό του, Γιώτα Παναγιωτοπούλου, και τις κόρες του, Δήμητρα και Ιωάννα

Η κόρη τους, Ελεάνα, που εµφανίστηκε ιδιαίτερα υπερήφανη και συγκινηµένη στο Προεδρικό Μέγαρο, µετά την αποφοίτησή της από το Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού σπούδασε Economics and Management for Arts, Culture and Communication στο φηµισµένο Πανεπιστήµιο Μποκόνι της Ιταλίας, ενώ ο γιος τους, Κωνσταντίνος, είναι µαθητής.

6_2
8. Η Σοφία Βούλτεψη με τον 32χρονο γιο της, Γιάννη Αγγελόπουλο

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στην ορκωµοσία της συνοδευόταν από τον µικρότερο γιο της, Κωνσταντίνο, ο οποίος έχει σπουδάσει χηµικός µηχανικός, µε µεταπτυχιακές σπουδές στη Νανοτεχνολογία στο Σέφιλντ και MBA στην ΑΣΟΕΕ. Σήµερα δραστηριοποιείται επιχειρηµατικά στον Βόλο, ενώ έχει εργαστεί για δύο χρόνια στον ιδιωτικό τοµέα, στις κατασκευές, στην Γκάνα. Ο πρωτότοκος γιος της υφυπουργού, ο Μιχάλης, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

9_2
9. Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος με τη συζυγό του, Φωτεινή Μαυρομάτη, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, τον Χρυσόστομο και τη Δανάη

Οι γυναίκες της ζωής του

Ο υφυπουργός Εθνικής Αµυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν κάνει βήµα χωρίς τις γυναίκες της ζωής του. ∆ίπλα του σε κάθε σηµαντική στιγµή του η σύζυγός του, Γιώτα Παναγιωτοπούλου, και οι κόρες του, η µικρή ∆ήµητρα και η εντυπωσιακή Ιωάννα, την οποία απέκτησε από τον πρώτο του γάµο. Η Ιωάννα Χαρδαλιά είναι τελειόφοιτος της Νοµικής Σχολής Αθηνών.

10
10. Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τη Λένα Μπανιά και τον μοναχογιό τους, Κωνσταντίνο

∆ύο παιδιά έχουν αποκτήσει η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, και ο σύζυγός της, Αθανάσιος Αγγελόπουλος. Ο 32χρονος γιος τους, Γιάννης Αγγελόπουλος, εργάζεται ως δικηγόρος, ενώ η µεγαλύτερη κόρη τους, Μαρία Αγγελοπούλου, ακολούθησε τα βήµατα της µητέρας της και του παππού της, Γιάννη Βούλτεψη, και είναι δηµοσιογράφος.
Από τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήµα είναι ο υφυπουργός Υγείας, ∆ηµήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι παντρεµένος µε τη Φωτεινή Μαυροµάτη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, που δραστηριοποιείται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, τον Χρυσόστοµο, που είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο, και τη µικρότερη ∆ανάη, φοιτήτρια στη Νοµική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης.

11_2
11. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης κρατούσε στην αγκαλιά του την εγγονή του, Σοφία

«Πρωτοεµφανιζόµενη» σε υπουργική θέση η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Μάνη-Παπαδηµητρίου, η οποία έχει δύο κόρες, τη Μελποµένη και την Αθηνά. Η Μελποµένη είναι χηµικός µηχανικός του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, µε µεταπτυχιακό στη Σκωτία στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων, και εργάζεται στο Αµστερνταµ, σε συµβουλευτική εταιρεία, ενώ η Αθηνά είναι απόφοιτη της Νοµικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος MBA. Εχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και την Ιταλία, µε εξειδίκευση στην προστασία προσωπικών δεδοµένων. Τέλος, ο υφυπουργός ∆ικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, και η σύζυγός του, εκπαιδευτικός, Αµαλία Παπαϊωάννου, είναι υπερήφανοι για τα τρία τους παιδιά. Τον ∆ηµήτρη, απόφοιτο της Νοµικής Αθηνών και ασκούµενο δικηγόρο, τον Βασίλη, τελειόφοιτο στο Τµήµα Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήµιο ∆υτικής Αττικής, και την κόρη τους, Σταυρούλα, που έχει σπουδάσει γραφιστική.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/7