Μία απλή καθημερινή έξω από κάποιο αστυνομικό τμήμα της χώρας. Κόσμος πολύς περιμένει στωικά από τα αξημέρωτα για μια θέση στον ήλιο της… ανανέωσης της παλαιάς κοπής ταυτότητάς του, αυτές οι νέες, οι ηλεκτρονικές, μόνο στο απύθμενο σκοτάδι της κόλασης θα μας οδηγήσουν.

Κάποιοι προσεύχονται καθισμένοι σε καρεκλάκια που έχουν φέρει από το σπίτι, άλλοι ψάλλουν όρθιοι, άλλοι παραμένουν σιωπηλοί, άλλοι σκαρώνουν ποιηματάκια στο όνομα του Κυρίου, άλλοι μιλούν αναπτύσσοντας τις ομιχλώδεις θεωρίες τους και άλλοι… παραμιλούν: «Όχι στην κάρτα του Αντίχριστου». «Θα μας τσιπάρουν και θα χάσουμε το DNA μας». «Θα φακελώσουν τα στοιχεία μας και με ένα κλικ θα μας αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς». «Ήρθα για να μη με βάζουνε το… ABS, το… τζιπάκι, ντε». «Το σχέδιο είναι να τσιπάρουν πρώτα τα ζώα και μετά τους ανθρώπους». «Αυτό χαράζει. Έχει βιομετρικά στοιχεία, έχει και τον αριθμό του ΑΜΚΑ από πάνω. Γιατί έχει τον αριθμό του ΑΜΚΑ από πάνω;». «Υπάρχει ο αριθμός 666, υπάρχει μικροτσίπ RFID, υπάρχει μνήμη περίπου δύο κιλομπάιτ, η οποία γράφει τα προσωπικά μας δεδομένα». «Εγώ απαιτώ δημοψήφισμα». «Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία». «Οι καινούργιες ταυτότητες είναι σήμα του διαβόλου. Θα λειτουργούν με τσιπάκι, το οποίο φέρει το “666” του Αντίχριστου. Τι πού το ξέρω; Το διάβασα στο Google!». «Εκατομμύρια χριστιανοί θυσιάστηκαν για να μην αρνηθούν τον Χριστό και εμείς θα τον αρνηθούμε για μία ταυτότητα;». «Εγώ περαστικός είμαι. Ήρθα για χαβαλέ…». Ο τελευταίος έχει δίκιο. Πήγε για χαβαλέ στην πιο τρανή, την πιο απόλυτη αποκαθήλωση της λογικής

Σκοταδισμός

Παραθρησκευτικές οργανώσεις, ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία, παπάδες που βρίσκονται σε αργία λόγω των αντιεμβολιαστικών κηρυγμάτων τους κατά την περίοδο της πανδημίας, σελίδες στο Facebook με τις ονομασίες «Ομολογία Πίστεως», «Όχι στη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα» και ένας μοναχός, ο οποίος δεν μας λέει αν και πού ασκεί τα μοναστικά καθήκοντά του, είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου ή, πιο σωστά, σε αυτό το θέατρο σκιών, όπου ως επιδέξιοι καραγκιοζοπαίχτες χειρίζονται με τη λαβίδα της «πίστης» τις φιγούρες των πιστών.

Η πρώτη αντίδραση σε αυτά που βλέπεις και που ακούς να λένε είναι ένα πηγαίο, ακατάσχετο γέλιο. Και όταν αυτό στερέψει, νιώθεις το στομάχι σου να πονά και δεν αντέχεις άλλο, έρχεται η θλίψη. Για όλους εκείνους που παρότι βαδίζουν στον 21ο αιώνα, την ίδια στιγμή οδεύουν ολοταχώς προς τον Μεσαίωνα.

Ο «αντιταυτοτικός» μπαχτσές έχει από όλα -χρόνο να έχεις και το μέγεθος της παράνοιας θα υψωθεί μπροστά σου σαν ένας τοίχος που κρύβει τον ουρανό- μαζί και τον Θεό. Θα δεις δαιμονισμένους να βγάζουν αφρούς από το στόμα συνοδευόμενους από τη λεζάντα «ο δαίμονας μέσα από τη Μαρία χαίρεται για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Τι λέτε; Θα τις πάρουμε για να του δώσουμε χαρά; Η παραλαβή της ταυτότητας θα λυπήσει τον άγγελο και θα χαροποιήσει τον δαίμονα, ο οποίος θα πάρει δικαιώματα επάνω μας και θα μας βασανίζει όπως τη Μαρία…». Θα διαβάσεις δήθεν «προφητείες» αγίων όπως του Παϊσίου, θα λάβεις ευχές (αν αρνηθείς τη νέα ταυτότητα) και κατάρες (αν τη δεχτείς) και θα ακούσεις κάθε είδους παράνοια (αν στο μεταξύ δεν έχεις παρανοήσει ο ίδιος).

Κάποιες από αυτές ρέουν σαν μέλι, σε σχεδόν ωριαία βάση, από το «μελιστάλαχτο» στόμα του μοναχού (;) Φώτιου, του άγιου αυτού ανθρώπου, ο οποίος χρωστάει 666 κλοτσιές στον Αντίχριστο -τις υπολόγισε από τα χρήματα που αρνείται να πληρώνει στα διόδια ως… βέρος και θεριακλής ορθόδοξος χριστιανός- και άλλες τόσες (κλοτσιές εννοείται) στους «προδότες, αλήτες, δημοσιοκάφρους του Αντίχριστου»: «Η ψηφιακή ταυτότητα σε ταυτίζει με τον αριθμό του θηρίου 666. Περνάς χάραγμα, δεξί χέρι, παλαμοσκόπηση, δακτυλοσκόπηση. Περνάς χάραγμα. Μέτωπο. Ίριδα. Και σε ακολουθεί ένας ισόβιος, παγκόσμιος αριθμός. Ο ίδιος, ως καλόγερος του Θεού, δεν δίνω καμία ευλογία στον ορθόδοξο ελληνικό λαό να παραλάβει ταυτότητες, διότι η ψυχή του θα οδηγηθεί στην κόλαση και θα αρρωστήσει και σε αυτή τη ζωή με έλκος αθεράπευτο. Θα αντισταθούμε μέχρι τον θάνατο και αν χρειαστεί θα χύσουμε το αίμα μας για την Ορθοδοξία και για το ευλογημένο όνομα του Ιησού Χριστού».

«Θανάσιμη αμαρτία»

Στο ίδιο μήκος κύματος, που μόνο με τρικυμία εν κρανίω μπορεί να παρομοιαστεί, κινείται και ο «θείος» λόγος του πατέρα Εμμανουήλ Σαρρή: «Η νέα ψηφιακή ταυτότητα έχει το “666”, ένα μικροτσίπ, υπάρχει ένας Βig Βrother. Όποιος την πάρει θα χάσει την ελευθερία του και τη χάρη του Θεού. Επιπλέον, θα έχει διαπράξει μία μεγάλη, θανάσιμη αμαρτία, από την οποία δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να επιστρέψει μετά σε μετάνοια. Δεν πρέπει να έχετε καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε καμία επίσημη εκκλησιαστική Αρχή, γιατί όλη η ιεραρχία της Ελλάδας έχει παραδοθεί στα χέρια του Αντίχριστου. Δέχτηκαν τα εμβόλια, τα μπόλια-φόλια του θανάτου και τώρα θέλουν να μας φέρουν τη σκλαβιά του Αντίχριστου. Οι νέες ταυτότητες έχουν γιγαμπάιτ, μεγαμπάιτ, κιλομπάιτ και ένα μικροτσίπ, από όπου ο κάθε απατεώνας θα μπορεί να υποκλέπτει τα προσωπικά μας στοιχεία και χρήματα από τους προσωπικούς μας λογαριασμούς. Αυτή η κάρτα είναι το προστάδιο του τσιπαρίσματος που θέλουν να φέρουν για να σφραγίσουν τον κόσμο με το “666” του Σατανά».

«Όχι» και από τον γέροντα Δοσίθεο, ο οποίος ωστόσο κάνει μία μικρή υποχώρηση - για να μη μας κάψει τα εναπομείναντα εγκεφαλικά μας κύτταρα: «Οι άγιοι έχουν πει να μην πάρουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα, γιατί είναι το προχάραμα του Αντίχριστου. Αν την πάρουμε, δεχόμαστε κα το επόμενο που είναι το σφράγισμα. Η νέα ταυτότητα είναι ας πούμε ο αρραβώνας. Αν την πάρουμε, δεχόμαστε και τον γάμο με το σφράγισμα. Άρα πάση θυσία πρέπει να το πολεμήσουμε, να μην το δεχτούμε. Με ρωτάτε αν θα μπορούμε να παίρνουμε λαχανικά, φρούτα και λάδι από έναν γεωργό που θα πάρει την ταυτότητα. Ναι, μπορούμε. Διότι η παραγωγή δεν έχει μολυνθεί από την ταυτότητά του. Το λάδι όπως και τα δώρα της φύσης είναι του Θεού…». Τον ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη διευκρίνιση, γιατί μια αγωνία την είχαμε…

Γεωεντοπισμό και σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης ανακάλυψε τώρα η ΝΙΚΗ!

Στην εν λόγω παρέλαση παράνοιας βαδίζουν επίσης καμαρωτά καμαρωτά το εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα Ενωμένοι Μακεδόνες -είναι οι τύποι με το ρατσιστικό μπάρμπεκιου μετά χοιρινού και αλκοόλ έξω από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στα Διαβατά και το ομοφοβικό straight pride στη Θεσσαλονίκη- καθώς και το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα - ΝΙΚΗ που μετρά δέκα βουλευτές-εργαλεία της «ορθοδοξίας».

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτριος Νατσιός, ισχυρίστηκε ότι «οι νέες ταυτότητες θα έχουν τη δυνατότητα γεωεντοπισμού των πολιτών», αγνοώντας -σκοπίμως ή όχι- ότι ο ισχυρισμός του είναι πέρα για πέρα ψευδής, καθώς οι νέες ταυτότητες (πομπός) θα ενεργοποιούνται μόνο όταν έρχονται σε κοντινή επαφή με τις αντίστοιχες συσκευές αναγνώρισης (δέκτης).

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ζώνη εμβέλειας του δέκτη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα εκατοστά, καθιστώντας ανέφικτη τη μετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας σε μεγαλύτερη απόσταση. Για αυτό και σε περίπτωση απώλειας της νέας ταυτότητας δεν θα είναι εφικτός ο γεωεντοπισμός της - πόσω μάλλον του κατόχου της.

Λάδι στη φωτιά φρόντισε να ρίξει και ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ και πρώην αρεοπαγίτης, Γιώργος Αποστολάκης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Η νέα ταυτότητα θα είναι μία κόλλα που θα τα μαζεύει όλα! Αν δεν την έχεις, θα είσαι κοινωνικά ανύπαρκτος. Μιλάμε για παγκόσμια διακυβέρνηση. Θα γίνουμε το… σφραγισμένο μοσχάρι ενός παγκόσμιου στάβλου. Να μη βιαστείτε να πάρετε τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες. Να πάτε τελευταίοι. Ύστερα από τρία χρόνια. Έχει ο Θεός… Εμείς δεν θα τις πάρουμε ποτέ. Επτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι δεν θα την πάρουμε. Τι θα μας κάνει η ελληνική πολιτεία; Θα μας πάρει και θα μας πάει να μας κλείσει στο φεγγάρι; Θα μας πάει σε κανένα ξερονήσι; Θα μας πάει σε κανένα δάσος να ζούμε μόνοι μας; Θα μας πάρει την περιουσία μας; Θα μας πάρει τις καταθέσεις μας; Τις συντάξεις μας; Ο αριθμός όσων αρνηθούν να πάρουν την ταυτότητα είναι και η δύναμή μας. Υπάρχουν άλλες δυνάμεις, πολύ μεγαλύτερες από εμάς, που το βλέπουν θεολογικά. Βλέπουν στο βάθος άλλα πράγματα, Αποκάλυψης…». Οι… «αποκαλύψεις» ωστόσο δεν σταματούν εδώ και ως φαίνεται δεν έχουν τέλος. Ούτε νόημα. Ούτε λογική.

Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- από αυτούς που λένε «όχι» στην ηλεκτρονική ταυτότητα έχουν smartphone με λειτουργικό android και ios, κάνουν τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα, παραγγέλνουν διαδικτυακά αποκαλύπτοντας όλα τα προσωπικά τους στοιχεία (ακόμη και τον όροφο όπου μένουν), είναι κάτοχοι διαβατηρίων, οι φορολογικές δηλώσεις τους είναι μέσα στο gov, τα ίχνη τους, τα ίχνη μας, αφημένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, αλλά τις νέες ταυτότητες δεν τις θέλουν, γιατί μέσω αυτών θα ξυπνήσει ο Big Brother, ο οποίος θα χαρτογραφεί τις καθημερινές τους συνήθειες, στερώντας τους τα προσωπικά τους δεδομένα παρέα με τη λευτεριά τους… Αν τους τα πεις αυτά, έχουν έτοιμο τον αντίλογο: «Δεν ταξιδεύω, δεν κάνω δήλωση, δεν έχω πιστωτική κάρτα, θα πάω στο χωριό μου και, άμα λάχει, θα σπάσω και το κινητό…».

Και κάπου εδώ, ή ακριβώς εδώ, τελειώνει κάθε απόπειρα διαλόγου, παραχωρώντας τη θέση της στα λόγια του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Η ανθρώπινη βλακεία είναι κυριολεκτικά ακατανίκητη».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή