Μόλις 24 ετών και έχει ήδη αξιοσηµείωτη πορεία που «περνάει» από Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Αρχιτεκτονική και Νοµική. Αυτά φυσικά προτού προσγειωθεί στην υποκριτική. Ο λόγος για τη φωτογενή Ειρήνη Τάσσου, που αποδεικνύει καθημερινά στη «Γη της ελιάς» πως δεν βασίζει την πρόοδό της ως ηθοποιού στην έµφυτη λάµψη, αλλά στο πάθος της για το επάγγελµά της. Πάµε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα τη µελαχρινή που κέντρισε την προσοχή τη φετινή σεζόν.

Στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό συστήθηκε πριν από µερικούς µήνες ως «Αριάδνη» της δραµατικής σειράς στο Mega «Η γη της ελιάς», ως κόρη δηλαδή του Στάθη (Πασχάλης Τσαρούχας) και της Ιουλίας (Αντιγόνη Κουλουκάκου). Ο ίδιος ο Αντρέας Γεωργίου ήταν που έκανε την τελική επιλογή. «Η πρόταση από τον Αντρέα Γεωργίου ήρθε όταν ήµουν στη σχολή. Εµαθα ότι µπορώ να φτιάξω βιογραφικό στο site του και ύστερα από µισή ώρα µου τηλεφώνησε», είχε αποκαλύψει στο «Πάµε ∆ανάη» για το πώς πήρε τον ρόλο. Νωρίτερα την είχε προτρέψει φίλη της να στείλει το βιογραφικό της, ενώ τα πήγε εξαιρετικά καλά και στο σχετικό δοκιμαστικό.

Στα 17 της έφυγε για σπουδές Νοµικής στο Λονδίνο, αν και αρχικά ήθελε να σπουδάσει Αρχιτεκτονική. «Είχα πει στους γονείς µου από την εφηβεία µου ότι θέλω να ασχοληθώ µε τις τέχνες. Επειδή εκείνοι είναι επιχειρηματίες και δεν έχουν σχέση µε τα καλλιτεχνικά, κατέληξαν ότι το πιο πρακτικό επάγγελµα που έχει σχέση µε τις τέχνες είναι η Αρχιτεκτονική. Κάπως έτσι βρέθηκα στο Λονδίνο για να σπουδάσω Αρχιτεκτονική, αλλά κατέληξα στη Νοµική. Πήρα το πτυχίο µου για να είναι οι γονείς µου ευχαριστημένοι και µετά έκανα αυτό που ήθελα εγώ» έχει πει στο «Gala».

Ειρήνη Τάσσου: Οι ηθοποιοί είναι σαν να βρίσκονται σε ένα χωριό, όπου όλοι είναι τρελοί

Αν και διαθέτει οµαδικό πνεύµα και αυτό της το πιστώνουν οι συνάδελφοί της, είναι µάλλον µοναχικός τύπος. Ούτε τη βλέπουµε σε κοσµικές εξόδους ούτε πολυµιλάει για τον εαυτό της. «Νιώθω ότι η ζωή είναι µικρή και ανούσια. Χρειαζόµουν να δηµιουργήσω έναν ουτοπικό κόσµο στο µυαλό µου για να καταφέρω να επιβιώσω. Οι ηθοποιοί είναι σαν να βρίσκονται σε ένα µικρό χωριό, όπου όλοι είναι ‘‘τρελοί’’ και παίζουν. ∆ηλαδή, παίζεις για επάγγελµα. ∆εν υπάρχει καλύτερο πράγµα για µένα. Και είναι η πρώτη φορά στη ζωή µου που πλησιάζω να πω ότι είµαι ευτυχής».

Χρειάστηκε βέβαια να καταβάλει προσπάθεια για να πείσει τους γονείς της να ξεκινήσει µαθήµατα υποκριτικής. Το αποδέχθηκαν τελικά, φοίτησε στη Σχολή Βεάκη και αποφοίτησε το προηγούµενο καλοκαίρι. «Κατάλαβα πως αυτό που πραγµατικά ήθελα ήταν η ευκαιρία να κάνω ένα επάγγελµα που θα µου επιτρέπει να µεταµορφωθώ σε ό,τι επιθυµώ. Οι γονείς µου στην αρχή δεν καταλάβαιναν για ποιο λόγο θέλω να ασχοληθώ µε ένα επάγγελµα που δεν σου προσφέρει σταθερότητα. Επειτα όµως από πολλή προσπάθεια έχουν γίνει οι µεγαλύτεροι θαυµαστές µου, αλλά και οι πιο δύσκολοι κριτές µου» θα πει χαρακτηριστικά στο «Teen Queen».

Λατρεύει το kick boxing, προσπαθεί να ξεκλέβει χρόνο για γυµναστική, ενώ ο λογαριασµός της στo Instagram δείχνει πως είναι και εστέτ

Αν και χωρίς πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς όπως έχει εξηγήσει η ίδια προτιµά να χαίρεται τις στιγµές της παρά να τις απαθανατίζει, ωστόσο η µόδα δεν την αφήνει αδιάφορη. «Η µόδα είναι ένας χώρος που µου κινεί πολύ έντονα το ενδιαφέρον, οπότε ναι, θα ήθελα να ασχοληθώ κάποια στιγµή».

«Επεσα τόσο βαθιά µέσα στα κρύα τα νερά»

 Στα γυρίσµατα της «Γης της ελιάς» είναι αυστηρή µε τον εαυτό της, κάνει συνεχώς πρόβες για να βελτιώνεται και νιώθει πολύ τυχερή που βρίσκεται σε αυτή τη σειρά. «Επεσα τόσο βαθιά µέσα στα κρύα τα νερά, αλλά, όπως λένε, όταν είσαι κάτω, µόνο προς τα πάνω µπορείς να πας. Είµαι πολύ ευγνώµων πραγµατικά και για την εµπειρία και για τους συνεργάτες, που είναι υπέροχοι. Μακάρι να µπορούσα να βρω µια διαφορετική λέξη για να περιγράψω αυτό που νιώθω για την ευκαιρία που µου δόθηκε, αλλά σίγουρα η ‘‘ευγνωµοσύνη’’ είναι στο top 3 µου».

Όσο για τις πιο περίεργες στιγµές µέχρι τώρα στη σειρά του Mega; Αυτές µε το τηλεοπτικό της ταίρι, τον Βασίλη Μίχα, και έχει εξηγήσει το γιατί: «Οι πιο δύσκολες σκηνές για µένα είναι αυτές µε την καθηµερινή κουβέντα, µε πιάνει φρίκη και δεν µπορώ να επικοινωνήσω. Οι ερωτικές σκηνές µε τον Βασίλη Μίχα ήταν περίεργες, γιατί κάνουµε παρέα και εκτός σειράς».


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή