Για μία ολόκληρη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Ελλάδα η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας.
Η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο θα παραμείνει στη χώρα μας από τις 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, επίσημη προσκεκλημένη για τον εορτασμό των 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και την υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας», όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.


Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας: To ταξίδι-έκπληξη στην Ελλάδα για μία εβδομάδα

Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024, η νεαρή πριγκίπισσα θα επισκεφθεί τον Παρθενώνα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και την Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας. Οι τοιχογραφίες του καθολικού της μονής αποτελούν ένα σπουδαίο δείγμα ζωγραφικής του 18ου αιώνα και η αποκατάστασή τους έχει ολοκληρωθεί με τη χρηματοδότηση του Yπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας.

Στις 29 του μήνα θα μεταβεί στην Κέρκυρα, όπου, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στο οποίο στεγάζεται μ;iα από τις σημαντικότερες συλλογές ιαπωνικής τέχνης στην Ευρώπη.


H τρίτη επίσημη επίσκεψή της στο εξωτερικό

Όπως αναφέρεται στην ιαπωνική ιστοσελίδα «The Mainichi», το ταξίδι της στην Ελλάδα θα είναι η τρίτη επίσημη επίσκεψή της στο εξωτερικό έπειτα από την Αυστρία και την Ουγγαρία το 2019 και το Περού τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Η πριγκίπισσα, που είναι η μικρότερη κόρη του διαδόχου του ιαπωνικού θρόνου Φουμιχίτο, πρίγκιπα Ακισίνο, και της πριγκίπισσας Κίκο, θα συνοδεύεται από πλήθος διαπιστευμένων Γιαπωνέζων δημοσιογράφων. Στο nησί των Φαιάκων θα επισκεφθεί και το Ορφανοτροφείο.


Ποια είναι η 29χρονη Κάκο

Βραβευμένη αθλήτρια του πατινάζ, η 29χρονη Κάκο τον Μάιο του 2021 άρχισε να εργάζεται με μερική απασχόληση για την Ιαπωνική Ομοσπονδία Κωφών, ενώ γνωρίζει άπταιστα τη νοηματική γλώσσα. Γι’ αυτόν το λόγο σχεδιάζει να επισκεφθεί στην Αθήνα αντίστοιχη δομή για ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, θα συναντηθεί με τους Έλληνες που έχουν παρασημοφορηθεί από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και την ιαπωνική κυβέρνηση, με μέλη της ιαπωνικής κοινότητας, καθώς και με Έλληνες απόφοιτους ιαπωνικών πανεπιστημίων.

Η συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τη Λίνα Μενδώνη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη χώρα μας, η νεαρή πριγκίπισσα θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.