
Η σοκαριστική στιγμή που κροκόδειλος στις Φιλιππίνες αρπάζει τουρίστα που πήγε να βγάλει selfie μαζί του γιατί τον πέρασε για... άγαλμα
Συγκλονιστικά πλάνα
O 29χρονος πήδηξε μέσα στο κλουβί του κροκόδειλου θέλοντας μια φωτογραφία μαζί του
Ένας απερίσκεπτος τουρίστας στις Φιλιππίνες υπέστη επίθεση από έναν τεράστιο κροκόδειλο, αφού προσπάθησε να βγάλει… selfie μαζί του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να παραμείνει ακινητοποιημένος για περίπου μισή ώρα. Ο 29χρονος επισκέπτης φαίνεται πως μπέρδεψε το ζώο, μήκους 4,5 μέτρων, με… άγαλμα σε ζωολογικό κήπο. Αγνοώντας τα προειδοποιητικά σημάδια, πέρασε πάνω από συρματόπλεγμα και μπήκε στο νερό δίπλα στο ερπετό, πριν βγάλει το κινητό του για να τραβήξει φωτογραφία. Το σοκαρισμένο πλήθος τον προειδοποιούσε να απομακρυνθεί, την ώρα που η θηλυκή κροκόδειλος, ονόματι Lalay, του επιτέθηκε με ορμή.
Διαβάστε ακόμα: Βungee jumping: Εφιάλτης για Αυστραλή τουρίστρια - Η στιγμή που έσπασε το σχοινί και κατέληξε σε ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους (Βίντεο)
Το φρικιαστικό βίντεο που ήρθε στο φως δείχνει τον τουρίστα να ουρλιάζει από τον πόνο, καθώς το ζώο σφίγγει τα σαγόνια του γύρω από το χέρι του, αρνούμενο να τον αφήσει να φύγει από το περίφραγμα στο ζωολογικού κήπου Zamboanga Sibugay. Στη συνέχεια, ο κροκόδειλος άρπαξε το μηρό του 29χρονου και τον γύρισε αρκετές φορές, προσπαθώντας να τον ακρωτηριάσει με μια βίαιη κίνηση. Μια άγρια μέθοδο που χρησιμοποιούν τα ζώα αυτά για να διαμελίσουν τα θηράματά τους.
Sugatan ang isang lalaki matapos sakmalin ng buwaya sa isang parke sa Siay, Zamboanga Sibugay. pic.twitter.com/InHQg1qBnp
— TV Patrol (@TVPatrol) April 28, 2025
Το σοκαριστικό βίντεο που ήρθε στο φως δείχνει τον τουρίστα να ουρλιάζει από τον πόνο
Σύμφωνα με την DailyMail , ο τουρίστας παρέμεινε παγιδευμένος στο κλουβί για 30 λεπτά, πριν ο φροντιστής της Lalay ρισκάρει τη ζωή του, μπαίνοντας μέσα και σώζοντάς τον. Ο φροντιστής φέρεται να χτύπησε με ένα κομμάτι τσιμέντο το κεφάλι του κροκόδειλου, αναγκάζοντάς το να χαλαρώσει τη λαβή του. Αργότερα, οι γιατροί τύλιξαν το τραυματισμένο χέρι και το μηρό του επισκέπτη με πανιά για να σταματήσουν την αιμορραγία και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν πάνω από 50 ράμματα.
April 28, 2025, a man with mental health issues was bitten and dragged by a crocodile in Barangay Laih, Siay, Zamboanga Sibugay, Philippines. Allegedly owned locally, the crocodile caused severe injuries and broken bones. He was rescued and hospitalized by LGU.@MirraTerminal pic.twitter.com/iv56y8dcIq
— Edshar Clee၊||၊ DeSpeed ၊||၊ Meshchain.AI (@Edsharclee) April 29, 2025
Ο αστυνόμος Joel Sajolga της Δημοτικής Αστυνομίας του Siay δήλωσε: «Ο τουρίστας περπατούσε στην περιοχή, όταν είδε τον κροκόδειλο, τον οποίο νόμιζε ότι ήταν απλώς ένα διακοσμητικό. Ανεβήκε στο φράχτη και μπήκε στον περίβολο, και ο κροκόδειλος του επιτέθηκε». Από την πλευρά του, ο αστυνομικός είπε ότι υπήρχαν αρκετοί φύλακες στον ζωολογικό κήπο Kabug Mangrove Park and Wetlands, αλλά δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τον τουρίστα να παραβιάσει το φράχτη.«Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι πολύ επικίνδυνη. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει στον περίβολο ενός ζώου στο ζωολογικό κήπο. Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων και είναι πολύ τυχερός που επέζησε», ανέφερε ακόμη.
Οι ντόπιοι που κατέγραψαν την απερίσκεπτη πράξη είπαν ότι ο άνδρας πέρασε μέσα από τη ρηχή λίμνη για να… ποζάρει δίπλα στο ερπετό. Φαίνεται ότι μπέρδεψε τη Lalay με ένα ομοίωμα σε φυσικό μέγεθος λόγω του ότι ήταν ακίνητη.