Λίγο μετά τις 10:30 π.μ. ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στα γραφεία του Συλλόγου, στην Αθήνα.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης είναι η πρόταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των καρκινοπαθών και των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, ενώ στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ λαμβάνουν μέρος οι πρόεδροι όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρα μας, καθώς και οι εκλέκτορες του Συλλόγου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντου, καθώς ο ΦΣΑ έχει εκφράσει δημοσίως την «κατηγορηματική άρνησή» του στην πρόταση του Βασίλη Κικίλια, εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτή η πρόταση δεν προβλέπει αμοιβή για τη διαμεσολάβηση των φαρμακοποιών στη σχετική διαδικασία.

Το αποτέλεσμα της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών αναμένει επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έχει διαμηνύσει, πάντως, ότι διατηρείται, σε κάθε περίπτωση, ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατ’ οίκον διανομής των εν λόγω ΦΥΚ…