Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει ορισθεί την Δεκάτη Τετάρτη Νοεμβρίου, και ευρισκόμενοι διαρκώς σε επαγρύπνηση για μία από τις μεγαλύτερες απειλές της υγείας στο σύγχρονο κόσμο, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την «Ημέρα Πρόληψης - Σακχαρώδης Διαβήτης», σε συνεργασία με τη Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής του «ΓΝΑ Αλεξάνδρα» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα νόσημα που αφορά κάθε οικογένεια. Αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για τύφλωση, ακρωτηριασμό άκρων, καρδιακή νόσο, νεφρική ανεπάρκεια και πρόωρο θάνατο. Πάνω από 425 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ κάθε 8 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από τις επιπλοκές του.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι σαφές: Το 50% των περιπτώσεων Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 μπορεί να προληφθεί και απλές μόνο πράξεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο.

Για το σκοπό αυτό, κλιμάκιο εξειδικευμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 – 14:30 και θα παράσχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης.

Η συνεχής προσπάθεια εφαρμογής μεθόδων προαγωγής και αγωγής της υγείας των πολιτών της Μάνης με στόχο την προάσπιση της υγείας, τη βελτίωση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ομάδων του πληθυσμού, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας.