Στα μέσα το 2016 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί για την άμεση θέση σε λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού (ΜΝΤ) του νοσοκομείου Σαντορίνης, αλλά η συγκεκριμένη, πολύτιμη για 20 νεφροπαθείς – κατοίκους του νησιού, ξεκίνησε μόλις… χθες τη λειτουργία της!

Ο τότε πρωθυπουργός είχε δηλώσει το 2016 από το νοσοκομείο Σαντορίνης:

«Και ο αξονικός τομογράφος και η μονάδα τεχνητού νεφρού, που ακόμα δεν περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του νοσοκομείου, θα λειτουργήσουν σε λίγο διάστημα»…

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της ΜΝΤ του νοσοκομείου Σαντορίνης, λοιπόν, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προέβη σήμερα στην εξής γραπτή δήλωση:

«Ξεκίνησε χθες η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, που καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Επιλύεται έτσι το πρόβλημα που είχε προκύψει στη Σαντορίνη και αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους 20 νεφροπαθείς συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις συντονισμένες και ομαδικές τους ενέργειες, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού».