Αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα εργαζομένου στο ΕΚΑΒ αλλά και για τα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαθιόπουλος δήλωσε ότι «προσπαθούμε να παίρνουμε όσο το δυνατό καλύτερα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός στο ΕΚΑΒ, στους εργαζόμενους γιατί θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

«Είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή με τους ασθενείς και πολλές φόρες μπορεί να πάμε σε ένα περιστατικό που μας δοθεί ότι είναι ένα απλό παθολογικό, χειρουργικό ή ακόμα καρδιολογικό και στην πορεία μαθαίνουμε ότι είχε κάποια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην έχουμε πάρει αυτά τα απαραίτητα μέτρα που παίρνουμε κάθε φόρα όταν πάμε σε ένα πιθανό κρούσμα και εκεί υπάρχει το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα εργαζομένου στο ΕΚΑΒ, ο κ . Μαθιόπουλος εκτίμησε ότι «αν θα συνεχίζουμε με αυτό το ρυθμό και δεν θα έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων εδώ στην οικογένεια του ΕΚΑΒ».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός προστασίας, ο πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ απάντησε ότι «υπάρχουν στολές αλλά πολλές φόρες δεν μπορούμε να φοράμε τις στολές για όλα τα περιστατικά». «Είναι αδύνατο να φορέσουμε σε κάθε περιστατικό και μια στολή. Έχουμε ως τώρα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζεται», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μαθιόπουλος τόνισε την επιτακτική ανάγκη να έρθουν άμεσα διασώστες στο ΕΚΑΒ. «Έχουμε πει και στη διοίκηση αλλά και στη πολιτική ηγεσία ότι άμεσα θα πρέπει να έρθουν διασώστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι από τη σχολή του ΕΚΑΒ που μπορούν άμεσα από αύριο να αναλάβουν υπηρεσία γιατί έχουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία, μπορούν να εργαστούν άμεσα». «Γιατί αν επεκταθεί στην οικογένεια του ΕΚΑΒ ο ιός σίγουρα εκεί θα πρέπει να μπουν στην απομόνωση και αυτοί που έχουν νοσήσει αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι που είναι στο ασθενοφόρο μαζί τους», διευκρινισε ο ίδιος. Άρα όπως είπε ο κ. Μαθιόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να αντικατασταθούνε αυτοί οι συνάδελφοι έτσι ώστε να δουλέψει το σύστημα για να μπορούμε εμείς να μεταφέρουμε με ασφάλεια τους συνάνθρωπους μας».

«Σε πολλές περιπτώσεις που πηγαίνουμε είναι συνειδητοποιημένοι οι πολίτες και προσπαθούν κι αυτοί με τη σειρά τους να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα», κατέληξε.



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα