Την απαγόρευση των ταξιδιών με πλοία για όλους, εκτός από τους κατοίκους των νησιών, αλλά και τον απόπλου σκαφών αναψυχής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για τις εξελίξεις για τον κοροναϊό.

 

«Δεν πρόκειται για άσκηση, είναι πραγματικότητα» τόνισε σε δραματικό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς.

Στον ίδιο τόνο ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι εκτάκτως αύριο Σάββατο δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο συνωστισμός, καθώς όπως ανέφερε πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θέτουν σε κίνδυνο την μεγάλη προσπάθεια που κάνει το κράτος και η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Όπως επεσήμανε από Δευτέρα μόνο οι μισοί παραγωγοί θα βρίσκονται σε αυτές, κρατώντας αποστάσεις 5 μέτρων. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η αλλάζουν τα περιοριστικά μέτρα και στα σουπερμάρκετ και πλέον θα βρίσκεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ., αντί 10 τ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλίας σημείωσε ότι μετάβαση στα νησιά θα επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αυτών.

Όπως ανέφερε μαζί με την επίδειξη του εισιτηρίου θα γίνεται και επίδειξη αντιγράφου από το taxis ή από το Ε1 που θα πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας του κάθε ταξιδιώτη.

 Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι κλείνουν τα πάρκα και οι χώροι αναψυχής και ότι αστυνομικοί θα επιτηρούν τους χώρους.

«Δεν είναι άσκηση είναι πραγματική μάχη»

Με έντονο ύφος  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,  Νίκος Χαρδαλιάς  ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων καθώς εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί συμπολίτες μας να μην πειθαρχούν στα μέτρα και στις συστάσεις.

Μην κρύβοντας την αγανάκτησή του για την κατάσταση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε, εκ νέου, τη σημασία του «μένουμε σπίτι» για τον περιορισμό του κοροναϊού, στέλνοντας ωστόσο και το τελεσίγραφο που είχε αναφέρει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του: «Αν δεν σταματήσουμε να κινούμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρής σημασίας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλα μέτρα και τα εξετάζει».

"Ξέρουμε ποιοι περνούν τα διόδια"

 Αυστηρές συστάσεις και σκληρά μηνύματα στους εκδρομείς, σε έντονο ύφος έκανε ο κ.Χαρδαλιάς και για τους εκδρομείς που ταξιδεύουν στα χωριά τους.

«Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, αναφερόμενος στις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν στα διόδια Αφιδνών και της Ελευσίνας.

 «Κάποιοι αγνοούν τις συστάσεις και η ελληνική Πολιτεία ξέρει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Από την συμπεριφορά μας θα καθοριστεί ποια επιπλέον μέτρα θα πάρουμε», τόνισε.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα