Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι δεν απέκλεισε την Τρίτη την επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

 Ο ηγέτης της Αιγύπτου προχώρησε σήμερα στην εξαγγελία της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα κατά τις βραδινές και νυκτερινές ώρες, από τις 7 μ.μ. έως τις 6 π.μ., από αύριο και για δύο εβδομάδες.

 Από αύριο και για 14 ημέρες θα απαγορεύονται αυστηρά όλες οι μετακινήσεις των δημόσιων και ιδιωτικών μέσων μεταφοράς, αλλά και όλες οι μαζικές συναθροίσεις, με ποινές που θα ξεκινάνε από πρόστιμο 4.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 222 ευρώ) και θα φτάνουν μέχρι και φυλάκιση.

 Παράλληλα, κλείνουν τελείως όλα τα εστιατόρια και θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις αυτές να παρέχουν μόνον υπηρεσίες ντελίβερι, για όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κοροναϊού.

 Παράλληλα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα τις Παρασκευές και τα Σάββατα όσο ισχύουν τα παραπάνω μέτρα, ενώ τις καθημερινές (από την Κυριακή έως την Πέμπτη), θα είναι ανοικτά μέχρι τις 5 το απόγευμα. Από τον κανόνα εξαιρούνται μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα αρτοποιεία.

 Επίσης, παρατείνεται το κλείσιμο όλων των σχολείων, των πανεπιστημίων και των αθλητικών κέντρων για δύο εβδομάδες ακόμη. Εξάλλου και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Απριλίου, με εξαίρεση τις υπηρεσίες υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

 Μέχρι τώρα η Αίγυπτος έχει ήδη διακόψει τις διεθνείς πτήσεις από και προς κάθε διεθνή προορισμό, έχει κλείσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και έχει αναστείλει τη λειτουργία όλων των λατρευτικών χώρων, εκκλησιών και τζαμιών, στη χώρα.

 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα