Ως διαχειρίσιμη χαρακτήρισε σήμερα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός την μη εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεοπτική εκπομπή «MEGA Σαββατοοκύριακο».

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά:

«Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση της εξέλιξης της πανδημία στη χώρα. Έχουμε γενικευμένη διασπορά σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα. Είμαστε στη φάση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Ακόμα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, και ο αριθμός αυτών που χρειάζονται διασωλήνωση και ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμος. Αυτό μας δίνει λελογισμένη αισιοδοξία για να πιστεύουμε ότι στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουμε μία πολύ πιο θετική επίδραση των μέτρων περιορισμού των κοινωνικών συναναστροφών. Αυτή η παρέμβαση στη χώρα μας νομίζω ότι έγινε σχετικά έγκαιρα. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν θετικά, και δεν θα έχουμε την επιθετική μορφή που έχει πάρει η πανδημία σε άλλες χώρες», σημείωσε ο Α. Ξανθός.

«Εάν κρατήσουμε αυτό το ρυθμό αύξησης κρουσμάτων, σε ό, τι αφορά σε αυτούς που νοσηλεύονται και είναι διασωληνωμένοι, έχουμε την προσδοκία ότι δεν θα βρεθούμε σε αιχμή του κύματος που θα πιέσει αφόρητα το σύστημα υγείας», πρόσθεσε ο ίδιος».