Να σπάσουν και φέτος τον μπότη τους, ακριβώς στις 11.00πμ, όπως κάθε χρόνο, παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε,  καλεί τους Κερκυραίους ο ΟΚΕ.

Η ανακοίνωση: «Αγαπητοί φίλοι, το ασταμάτητο γύρισμα στον τροχό του χρόνου, μας έφερε πάλι στις μέρες που ο τόπος μας, με μοναδική ομόνοια και λαμπρές εκδηλώσεις, γιορτάζει και συγχρόνως υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες.

Φέτος όμως, τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Υπάρχει φόβος, θλίψη, απορία, αβεβαιότητα, απαγόρευση μετακινήσεων και συναθροίσεων, ένταση μέσα και έξω μας. Υπάρχει όμως αναμφίβολα πάνω από όλα, η θέληση για την, Ζωή και την Προστασία της. Οι εκδηλώσεις μας φέτος, δεν γίνονται για λόγους που έχουν εξηγηθεί αρκούντως από τους ειδικούς, οι περισσότερες από αυτές. Υπάρχει όμως και μια εκδήλωση που ίσως μπορεί να πραγματοποιηθεί, μέσα στα νέα πλαίσια, με ευθύνη του καθενός μας. Οι ΜΠΟΤΗΔΕΣ. Το σπάσιμο δηλαδή του πήλινου η του κεραμικού, στο άκουσμα της καμπάνας, που αναγγέλλει την Πρώτη Ανάσταση.

Έτσι για να διωχτει το κακό και να βγει να φύγει από μέσα μας ο φόβος του Θανάτου, που τον νικάει τελικά η Ζωή. Μανάδες, γιαγιάδες και προγιαγιαδες μας, επί σειρά αιώνων, το έκαναν χωρίς την παρουσία θεατών, χωρίς την παρουσία καμερών και χωρίς εμβλήματα ομάδων ή ζητωκραυγές γηπεδικού πολλές φορές χρώματος. Τούτη την χρονιά, ίσως μπορούμε να το κάνουμε και εμείς έτσι…………

Με προσοχή μεγάλη και προφύλαξη και με ακρίβεια στην ώρα μας, να ρίξουμε το Μποτη μας, ο καθένας από το σπίτι του, το μπαλκόνι ή το παράθυρο του, την ώρα που οι καμπάνες θα σημάνουν την Πρώτη Ανάσταση, στις 11.00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και για 5 λεπτά το πολύ. Το μήνυμα θα φτάσει και στις καρδιές και στους ανθρώπους μας, το ίδιο. ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ……… ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Μαζί με τις ευχές μας, για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και την παράκληση να ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, σας υποσχόμαστε πως του χρόνου θα σας αποζημιωσουμε για την ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ».