Σε μία νέα πραγματικότητα, ακόμη και μετά την άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την προστασία από τον κοροναϊό, θα βρεθεί η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που τόνισε ότι θα υπάρχουν διαρκώς αναζωπυρώσεις της κρίσης και νέα κρούσματα ενώ, κατά διαστήματα, θα λαμβάνονται μέτρα ανάλογα με την κατάσταση.

«Με επιμονή και υπομονή συμμετέχουμε σε μία κοινή προσπάθεια. Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση λόγω του καιρού. Τα περιοριστικά μέτρα και τα πρόστιμα ισχύουν πλήρως. Στα δύο μητροπολιτικά κέντρα παρατηρήθηκε κίνηση στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ό, τι αφορά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, τόνισε ότι δεν θα γίνει καμία μετακίνηση. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς με πρώτο μέλημα την προστασία των συνανθρώπων μας. Όσα ακούτε για το τι και πότε ανοίγει ανήκει στη σφαίρα της εικασίας ή και της φαντασίας. Η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και μελετά όλα τα δεδομένα».

Ακόμη, εξήρε τη στάση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που υπάκουσε στα μέτρα και έκανε την Ελλάδα πρότυπο συμπεριφοράς. «Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο. Θα έχουμε και κρούσματα και νοσηλείες στα νοσοκομεία. Θα υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης και μέτρα. Η μη τήρηση των μέτρων υγιεινής δεν μπορεί να είναι αποδεκτή για κανέναν. Πιθανόν να χρειάζεται μέτρα και κάποιες περιοχές να ξαναβρεθούν σε καραντινά αλλά το βασικό μέλημα είναι σταθερό: η προστασία της ανθρώπινης ζωής»