Πέρα από την επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη να θωρακίσει τη χώρα απέναντι στον κοροναϊό, ακολουθώντας το δρόμο των επιστημόνων και των εμπειρογνωμόνων σε όλες τις αποφάσεις που λήφθηκαν για την επιβολή των μέτρων, ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει και μια νέα εποχή στην πολιτική ζωή της χώρας. Την εποχή της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει για την πολιτική ένα νέο κεφάλαιο, αυτό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Ελληνική Πολιτεία, στοιχείο που για πολλές δεκαετίες είχε… αφανιστεί και από τις δύο πλευρές.

Όπως ξεκάθαρα τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του «σας εμπιστεύτηκα και εσείς εμπιστευτήκατε εμένα και την Ελληνική Πολιτεία». Η ανάγκη να διατηρηθούν και να τονιστούν περαιτέρω αυτοί οι άρρηκτοι δεσμοί της εμπιστοσύνης υπογραμμίστηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητα αυτής της «συνεργασίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πιο δύσκολη στιγμή για την ιστορία της χώρας, ή σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές της χώρας, αλλά και της ανθρωπότητας.

Είναι χαρακτηριστικό και το σημείο της ομιλίας του κατά το διάγγελμά του:

Κάποιες αρχές, πάντως, παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Προτεραιότητά μου ήταν και παραμένει η ζωή και η υγεία των Ελλήνων. Επιλογή μου είναι η κάθε απόφαση να έχει τη σφραγίδα της επιστημονικής γνώσης. Και στην ενημέρωση του πολίτη να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και λογοδοσία.

Σας εμπιστεύτηκα και εσείς εμπιστευτήκατε όχι μόνο εμένα, αλλά και την Ελληνική Πολιτεία. Που δεν είναι άλλη, τελικά, από τη συλλογική μας υπόσταση. Και καθώς περνάμε στη δεύτερη φάση, αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης πρέπει να διατηρηθούν άρρηκτοι. Ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος.

Τότε, έπρεπε να αμυνθούμε για την υγεία μας και να σώσουμε ζωές, μένοντας σπίτι. Ενώ τώρα καλούμαστε να ξαναγυρίσουμε μεθοδικά, σταδιακά, σε κάποιες από τις γνώριμες δραστηριότητές μας. Το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι «Μένουμε Ασφαλείς». Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα