Για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πνευμονολόγος, διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος

Ο κ. Μπουλμπασάκος διευκρίνισε ότι «οι μάσκες με βαλβίδα δεν χρειάζονται και δεν πρέπει να υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό». «Οι μάσκες με τη βαλβίδα είναι επικίνδυνο γιατί αν νοσούμε ή αν έχουμε τον ιό θα τον μεταδώσουμε πολύ εύκολα από τη βαλβίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες μας εξασφαλίζουν κατά μεγάλο ποσοστό από τον κίνδυνο μετάδοσης. Οι υφασμάτινες μας προφυλάσσουν αλλά δεν θα είμαι τόσο σαφής γιατί δεν έχουν γίνει μελέτες, όμως μας προστατεύουν. Μπορεί αν μην είναι ο βαθμός προστασίας ο ίδιος αλλά μας προστατεύουν επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιούνται από τον γενικό πληθυσμό», εξήγησε ο ίδιος.

Ο πνευμονολόγος εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει στους χώρους , εφόσον έκρινε η πολιτεία ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, να είναι και δωρεάν».

Ο κ. Μπουλμπασάκος ανέφερε ότι «παλιότερα όταν πηγαίναμε στο super market παίρναμε δέκα πλαστικές σακούλες αυτές δεν τις πληρώναμε, γιατί είναι δύσκολο τώρα το super market όταν θα μπαίνει κάθε πελάτης, ο οποίος θα ψωνίσει, να επιβαρύνεται με ένα ποσό ανά πελάτη και να του δίνει δωρεάν τη μάσκα».

«Εμείς σε οποιονδήποτε μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο δίνουμε μάσκα», υπογράμμισε.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα