Στα 2 ανήλθαν την Τρίτη τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1.153 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές. Επίσης, ανακοινώθηκε ακόμα ένας θάνατος ασθενούς που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Πρόκειται για γυναίκα, 72 ετών, με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ο συνολικός αριθμός των θανάτων ασθενών θετικών στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 23, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένουν 16.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 903.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από σύνολο 142 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.

Από σύνολο 271 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκαν, επίσης, κρούσματα.

Επιπλέον, από σύνολο 486 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία προέκυψαν 2 κρούσματα, ενώ από σύνολο 106 διαγνώσεων που προέκυψαν από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσιας υγείας δεν βρέθηκαν κρούσματα.

Εξάλλου, από σύνολο 80 εργαστηριακών διαγνώσεων από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών δεν βρέθηκε κρούσμα και από 68 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.