Την εκτίμηση ότι η πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ δεν βοήθησε ώστε να αντιμετωπίσει η κρατική μηχανή με επιτυχία τον κορονοϊό εξέφρασε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντονι Φαουτσι.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα FiveThirtyEight τόνισε ότι «πρέπει να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας καλυμμένα για να πιστεύετε ότι δεν ζούμε σε μια πολύ διχαστική κοινωνία από πολιτική άποψη», για να προσθέσει: «Είναι απλώς ατυχές, αλλά είναι αυτό που είναι».

«Αυτό που έχουμε δει, δυστυχώς, είναι ότι σε ορισμένες από τις νότιες πολιτείες, οι κυβερνήτες δεν έχουν ακολουθήσει πραγματικά αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές από ορισμένες απόψεις και ξεπέρασαν τα κριτήρια αναφοράς», δήλωσε ο Φαουτσι.

Τα σχόλια του επιδημιολόγου ενδέχεται να εξοργίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του. «Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση. Δεν συμφωνώ μαζί του», απάντησε, αναφερόμενος στον επιστήμονα, ο οποίος χαίρει μεγάλου σεβασμού και αποτελούσε μέρος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού που συστήθηκε στον Λευκό Οίκο.