Σε έξαρση παραμένει η επιδημία του κοροναϊού στη Γαλλία, που ανακοίνωσε την Παρασκευή 2.846 νέα κρούσματα και 18 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την τελευταία εβδομάδα έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα 12.947 νέες μολύνσεις από τον κοροναϊό. Ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία στη Γαλλία ανέρχεται πλέον σε 30.406. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η γαλλική πρωτεύουσα χαρακτηρίστηκε και πάλι ζώνη υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού.

 Παράλληλα, η Γαλλία ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός των ασθενών Covid-19, ασθένειας που προκαλεί ο κοροναϊός, ανέρχεται πλέον σε 4.828, με τους βαριά άρρωστους στις ΜΕΘ να φτάνουν τους 367.

Τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή παραμένουν ενεργές 342 εστίες μετάδοσης του κοροναϊού στη Γαλλία, 27 δηλαδή περισσότερες σε σχέση με την χθεσινή ενημέρωση.

 Αυξημένα κρούσματα κοροναϊού και στη Βρετανία

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανία είχε καταγράψει 1.441 θετικά τεστ COVID-19, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τη 14η Ιουνίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν το όριο των 1000 τις πέντε από τις έξι τελευταίες ημέρες στη χώρα.