Ανησυχητικές διαστάσεις με τους αριθμούς να τρομάζουν καθώς συνεχώς αυξάνονται, παίρνει η πανδημία του κοροναϊού για την Αττική καθώς τα 107 από τα 183 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα, ανήκουν στην Αθήνα.

 Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα (31/08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 183 νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας -  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.317

 Σημειώνεται ότι 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, και από τα 173 εγχώρια κρούσματα, τα 46 συνδέονται με συρροές, 12 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ 10 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 107  κρούσματα εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 44 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

 Η Αττική μπαίνει στο στόχαστρο των ειδικών καθώς δεν είναι μόνο οι εκδρομείς που επιστρέφουν πίσω από τις διακοπές τους, αλλά και οι τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα, ενώ το άνοιγμα των σχολείων, φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα δύσκολα στοιχήματα, αφού οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται αύξηση των κρουσμάτων από την λειτουργία τους.

 Στο συρτάρι πάντα υπάρχουν μέτρα, τύπου Πόρου, και ο προβληματισμός των ειδικών, αλλά και του υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή τους και στην Αθήνα, και ίσως σε ακόμη πιο αυστηρό βαθμό, γίνεται καθημερινά και πιο έντονος.