«Αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.


Οι κυβέρνησης με το που θα παραλάβουν τα εμβόλια θα πρέπει να έχουν έτοιμο το σχέδιο του εμβολιασμού, ποιους δηλαδή θα εμβολιάσουν πρώτα κατά το πρώτο εξάμηνο, είπε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά. Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε χώρας οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποφασίσουν ποιον πληθυσμό θα εμβολιάσουν πρώτα, γιατρούς, νοσηλευτές ή ευπαθείς ομάδες, είπε χαρακτηριστικά


«Δεν πρέπει να κάνουν λάθη οι κυβερνήσεις και να ανοίξουν τις οικονομίες τους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπερτ Μπουρλά. «Δεν είναι τώρα η ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα», είπε. Επεσήμανε ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε την παραγωγή των εμβολίων, είπε και πρόσθεσε ότι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι να αυξήσουμε την παραγωγή τους ώστε έως τα τέλη του 2021 να έχουν αρκετές δόσεις εμβολίου.


Αν μάθαμε κάτι από την πανδημία είναι ότι η κοινωνία χρειάζεται τα φάρμακα. Η απαίτηση θα είναι ιδιαίτερη υψηλή το αμέσως προσεχές διάστημα, είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπερτ Μπουρλά.