Οι αρχές της Κίνας επέβαλαν νέους περιορισμούς λόγω της covid-19 σε περιοχές γύρω από το Πεκίνο, θέτοντας, 4,9 εκατ. κατοίκους σε lockdown καθώς οι νέες μολύνσεις αύξησαν τις ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα στη χώρα που σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια.

 Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν σχεδόν ο μισός σε σχέση με μία ημέρα νωρίτερα και ένα μέρος μόνο αυτού που καταγράφηκε στο αποκορύφωμα της επιδημίας στη χώρα στις αρχές του 2020. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές εφαρμόζουν αυστηρούς περιορισμούς όπου εμφανίζονται νέα κρούσματα προκειμένου να αποτρέψουν το είδος της οικονομικής παράλυσης που επήλθε πριν από ένα χρόνο.

 Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, συγκριτικά με 103 μία ημέρα νωρίτερα. Η επαρχία Χεμπέι, που βρίσκεται γύρω από το Πεκίνο, αντιστοιχεί στα 40 από τα 42 περιστατικά τοπικής μετάδοσης, με την πρωτεύουσα και τη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ να ανακοινώνουν έκαστη από ένα τοπικό κρούσμα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πόλη Λανγκφάνγκ στη Χεμπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι 4,9 εκατ. κάτοικοί της θα τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για επτά ημέρες και θα υποβληθούν σε μαζικά τεστ για COVID-19.